PLANGERE PREALABILA:cu privire la receptia imobilului Yager Chalet

Catre: Primaria Brasov
Adresa: Bulevardul Eroilor Nr.8, Brașov

Data:16.12.2020                                                                        

 

PLANGERE PREALABILA

 

 

            Subscrisa, Asociatia Salvati Circulatia in Scheii Brasovului, cu sediul în Brasov, Str. Cetinii nr.29, Judetul Brasov si adresa de e-mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ,

- cu adresa de corespondenta in Strada Gradinarilor nr. 19-21, Ap 72. sector 3,

 

Avand in vedere raspunsul dumneavoastra ilegal din 13.12.2020 legat de Autorizatia de Construire 303/04.05.2017 (vezi raspunsul aici) ,  va rugam sa dispuneti:

  1. a nu se receptiona cladirea Yager Chalet construita ilegal in baza Autorizatiei nr. 303/04.05.2017, aflata initial pe numele vecinului infractor Ganea Iorgu al fostului primar infractor George Scripcaru
  2.  sa dispuneti revocarea autorizatiei mai sus amintita precum si  demolarea cladirii.
  3. sa sesizati I.S.C si Prefectul pentru a ataca in instanta aceasta Autorizatie.
  4. sa sesizati organele abilitate cu privire la emiterea ilegala a acestei Autorizatii de Construire  fara a avea acordul de la Mediu, cu incalcarea legi 50/1991 si a legi 350/2001 ce nu permit eliberarea Autorizatiei de Construire  fara acordul de Mediu chiar de penala sefa din primarie, doamna Manolache, ce semneaza aceasta adresa ilegala pentru a-si acoperi ilegalitatile in scopul obtinerii de foloase necuvenite de catre beneficairul initial al cladirii domnul Ganea Iorgu, vecin al domnului fost Primar Scripcaru.
  • Mai exact, cladirea nu a respectat Autorizatia de Construire initiala si “de ochii lumii”  a fost amendata “cu intrarea in legalitate” motiv pentru care acel Proces Verbal de Amenda nu a fost contestat. In mod legal amenda trebuia sa fie cu demolare, deoarece se stia ca prin PUZ nu pot fi introduse in legalitate cladiri ce nu respecta Autorizatia de Construire.

Va rugam sa sesizati organele abilitate, sa cerceteze daca nu cumva Procesul Verbal de Amenda, a fost incheiat ilegal (cu intrarea in legalitate), cand in realitate trebuia incheiat cu demolare, deoarece se stia ca in OUG 7/2011 se specifica ca, “nu pot fi introduse in legalitate prin PUZ cladiri ce nu respecta Autorizatia de Construire”.

  • Ulterior, pentru a se acopri de votul consilierilor supusi (ce il inconjurau pe Scripcaru) si de arhitectii obedienti din Comisia Tehnica (ce doar fundamenteaza avizul arhitectului sef avand rol consultativ), infractoarea sefa Manolache a emis un Certificat de Urbanism  cu PUZ, in conditiile in care stia prea bine  ca “ OUG 7/2011 nu pot fi introduse in legalitate cladiri construite ilegal sau care nu respecta Autorizatie de Construire “.
  • Comisia Tehnica ce are doar rol consultativ formata din arhitectii obedienti “ evident a fundamentat acest aviz” apoi de ochii soacrei doamnei arhitect sef ce a emis atat Autorizatie de Construire  cat si avizul de oportunitate s-a “opus trimiteri catre Consiliul Local a documentatiei” judecandu-se de ochii soacrei in instanta,  fiind evident ca instanta ii va obliga sa trimita documentatia catre Consiliul Local unde conform legii trebuia sa o trimita in 30 zile.

            Hotararea judecatoreasca la care faceti referire face doar acest lucru si anume sa oblige biroul arhitectului sef ce a emis avizul de oportunitate sa il trimita catre Consiliul Local .

  • Evident acest Consiliu Local nu trebuia aprobe un PUZ prin care sa introduca prin PUZ in legalitate aceea cladire ce nu respecta Autorizatia de Construire  dar cu toate acestea i-a fost aprobat PUZ-ul, cu incalcarea OUG 7/2011
  • Ulterior, in baza PUZ-ului, s-a emis un nou Certificat de Urbanism ce, obligatoriu trebuia sa contina acordul de la Mediu, acord ce, conform prevederilor HG 445/2009  nu putea fi eliberat, motiv pentru care aceasta Autorizatia de Construire  este ilegala. (vezi aici raspuns APM Brasov )

            Legal sesizati, cei de la I.S.U ne-au comunicat ca, cladirea nu a avut nici aviz de amplasare in parcela si nici Autorizatie de Functionare . (veiz aici raspuns ISU)

            De asemenea, Politia Locala legal sesizata, pentru a trage de timp si a nu ataca PUZ-ul, ne-a comunicat la “misto” ca nu il gasesc pe proprietar. (vezi raspuns Politia Locala)

            De asemenea, printr-o metoda de calcul necunoscuta noua, ne-au comunicat ca, daca aduni 36 luni de la data Autorizatiei de Construire  adica data de 04.05.2017 nu este valabila pana in data de 04.05.2020 ci pana in 17.08.2020.

            Va rog de asemenea sa cercetati, (avand in vedere raspuns infractorului din I.S.C Brasov) daca nu cumva exista un Acord de Mediu in fals depus in vederea eliberarii acestei Autorizatii de Construire  iar daca exista va rugam sa sesizati organele abilitate. (vezi aici raspuns ISC)

            Va rugam pe aceasta cale sa dispuneti suspendarea din functie a domnului Marcel Priceputu Wagner si al doamnei Marilena Manolache, ce v-au indus in eroare aducandu-va spre semnare aceasta adresa ilegala.

            Speram totusi ca shimbarea pe care ati anuntat-o sa nu fie in rau ci in bine.

            

Va multumim !

Asociatia Salvati Circulatia in Scheii Brasovului
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

0722.371.522 

                                           

 

 

 

 

JoomlaMan