Mafia brasoveana


Mafia brasoveana a ajuns la I.C.C.J

Dupa ce timp de 3-4 ani de zile au refuzat sa emita avize, fie pentru ca nu au primit spaga, fie pentru ca le-a cerut Georgica, mafiotii ce conduc Institutiile Statului din Brasov, ajung la mana I.C.C.J.
Astfel, dosarul 224/P/2020 in care (in mod cel putin ciudat) D.N.A Brasov a clasat fapte pentru care nu era competent sa le claseze, ajunge pe masa I.C.C.J.
Astfel:


1.Directorul regional al Inspectoratului in Constructi Brasov Tiberiu Ilie este acuzat ca a prejudiciat bugetul statului cu sute de mii de euro deoarece, cu incalcarea Legii 350/2001 si a legii 50/1991 , cu toate ca a stabilit ca sute de Certificate de Urbanism si Autorizatii emise de catre Primaria Brasov sunt ilegale, nu a amendat de fiecare data functionarii publici din Primaria Brasov ce au emis aceste acte ilegale
art. 26 legea 50/1991
h) neemiterea certificatelor de urbanism în termenul prevăzut la art. 6 alin. (2), precum şi emiterea de certificate de urbanism incomplete ori cu date eronate, care nu conţin lista cuprinzând avizele şi acordurile legale necesare în raport cu obiectivul de investiţii, sau eliberarea acestora condiţionat de elaborarea prealabilă a unei documentaţii de urbanism
sau a oricăror documentaţii tehnice de definire a scopului solicitării, cu depăşirea termenului legal, sau refuzul nejustificat ori condiţionarea furnizării informaţiilor de interes public prevăzute la art. 6 alin. (1);
h 1) neemiterea autorizaţiilor de construire în termenul prevăzut la art. 7 alin. (1);
i) emiterea de autorizaţii de construire/desfiinţare:
- în lipsa unui drept real asupra imobilului, care să confere dreptul de a solicita autorizaţia de construire/desfiinţare;
- în lipsa sau cu nerespectarea prevederilor documentaţiilor de urbanism, aprobate potrivit legii;
- în baza unor documentaţii incomplete sau elaborate în neconcordanţă cu prevederile certificatului de urbanism, ale Codului civil, ale conţinutului-cadru al proiectului pentru autorizarea executării lucrărilor de construcţii, care nu conţin avizele şi acordurile legale necesare sau care nu sunt verificate potrivit legii;
- în lipsa expertizei tehnice privind punerea în siguranţă a întregii construcţii, în cazul lucrărilor de consolidare;
- în baza altor documente decât cele cerute prin prezenta lege;
2) Contravențiile prevăzute la alin. (1), săvârșite de persoanele fizice sau juridice, se sancționează cu amendă după cum urmează:
.......
- de la 5.000 lei la 30.000 lei, cele prevăzute la lit. h), h1) și i);
……..
(3) Cuantumul amenzilor se actualizează anual prin hotărâre a Guvernului.
(4) Sancțiunea amenzii poate fi aplicată și reprezentantului persoanei juridice.
(5) Sancțiunea amenzii pentru faptele prevăzute la alin. (1) lit. h) și i) se aplică funcționarilor publici responsabili de verificarea documentațiilor care stau la baza emiterii certificatelor de urbanism și a autorizațiilor de construire sau de desființare, precum și semnatarilor, potrivit atribuțiilor stabilite conform legii.
În condițiile prezentei legi nu se aplică sancțiunea avertisment.” (Anexa 1)

2.Reprezentantii Politiei Rutiere Brasov domnii Constantin Iordachi si Madalin Damian sunt acuzati ca, in mod ilegal, cu incalcarea O.U.G 43/1997 si OUG 195/2002, cu incalcare Legii 350/2001 Art. 47
” Planul urbanistic zonal cuprinde reglementări asupra zonei referitoare la:
a) organizarea rețelei stradale;”
prin care se stabilise prin PUZ ca strazile Piatra Mare si Cetinii cu latimi de 3-4 m sunt strazi cu sens unic (pentru care ei dadusera aviz favorabil atat in anul 2010 cat si in data de 27.03.2018), ulterior in 25.05.2018 la cererea lui Georgica, au stabilit contrar OUG 195/2002 ca pe aceste strazi se poate circula pe dublu sens cu toate ca asa zisele sectoare ale drumului ingustat masurau 300-400m. (Anexa 2)

3.Bancila Ciprian Marius Director A.P.M Brasov, cu incalcarea Legii 292/2018, a cerut studiu de impact pentru un proiect de locuinte colective proiect in conditiile in care pentru proiectul de la Sala Polivalenta si pentru proiectul Gorita stabilise ca nu este necesar studiul de impact. (Anexa 3)

4.Functionarii Companiei Apa, deoarece, in anul 2017, au eliberat aviz favorabil pentru complexul din Coltul Putinarilor cerand ca apele pluviale sa se verse in conducta cu lungime de 4 km si diametrul de 500 mm de pe strada Dupa Iniste, in conditiile in care in anul 2019 au comunicat ca nu exista o conducta. De asemenea, aceiasi functionari publici, in mod fals, au emis aviz pentru proiectul din Dealul Spirii nr. 27, in anul 2019 antedatandu-l cu anul 2017.(Anexa 4)

5.Fostul Prefect al Brasovului Rasaliu Marian, cu toate ca, I.S.C Brasov i-a comunicat ca Autorizatiile de Construire si Certificatele de Urbanism pentru proiectul Immochan-Kasper sunt ilegale, nu a cerut instantei sa verifice legalitatea acestora si sa suspende executarea lor, in scopul obtinerii de foloase necuvenite de catre dezvoltatorii proiectului.(Anexa 5)

6.Marilena Manolache Arhitect Sef al orasului Brasov, a emis zeci de Certificate de Urbanism si Autorizatii ilegale. Si-a vandut in mod ilegal (fara Certificate Fiscale) apartamentul cumparat in mod ilegal de ALL Brasov, apartamente destinate celor cu venituri mici.
Tot in mod ilegal, firma sotului doamnei Arhitect Sef S.C Neoserv S.R.L, chiar si dupa asa zisa vanzare, si-a desfasurat activitatea in “spatiul vandut” elaborand mai multe PUZ-uri care mai decare mai ilegale (Coltul Putinarilor HCL nr.461 din data de 29.08.2005,precum si Urban HCL nr.718 din data de 21.12.2015) toate avizate fara nicio urma de conflict de interese de doamna Arhitect, (Anexa 6)

7.Domnul Ne-Priceputu Wagner verificator sef la Directia de Urbanism a emis zeci de Certificate de Urbanism ilegale, lucru stabilit prin hotarari judecatoresti definitive
(anexa 7

8.Liderul grupului Scripcaru George care :
a) A emis Certificat de Edificare pentru complexul Immochan Kasper cu toate ca I.S.C ii comunicase ca autorizatiile sunt ilegale si ca acele cladiri nu pot fi receptionate. (Anexa 8)
b) A permis lucrari de construire constand in modernizare strazi in zona protejata din Scheii Brasovului fara sa emita Autorizatie de Constructie contrar avizului nefavorabil emis de Directia Judeteana de Cultura. (Anexa 9)
-Astfel, strada General Mosoiu a cazut, demoland o parte din zona protejata tocmai ca urmare a faptului ca, nu aveau un proiect tehnic de executie.
c) A angajat in mod ilegal avocati platind milioane de euro fara sa aiba hotarare de consiliu pentru fiecare proces in parte. (Anexa 10)

 

JoomlaMan