D'ale lu' Georgica

Georgica nici nu stii…. cat de mic incepi sa fii


Fostul primar al orasului Brasov George Scripcru, asteapta cu nerabdare sentinta Tribunalului Brasov in dosarul 2954/P/2020, care, luni 25.01.2021, trebuie sa se pronunte si sa acorde un termen D.N.A Brasov, sa solutioneze dosarul in care fostul primar a angajat pe banda rulanta, in sute de dosare, diverse case de avocatura in mod ilegal.

Mai exact, chiar daca OUG 26/2012 prevedea Hotarare de Consiliu pentru fiecare contract in parte, Scripcaru s-a gandit sa nu il mai ceara, confundand banul public cu propriul buzunar.

Practica judiciara nu ii este favorabila primarului, astfel in dosarul nr.3828/100/2014, Curtea de Apel Cluj condamnadu-l cu suspendare pe Primarul din Sighetul Marmatiei doar pentru incalcarea legii in cazul unui singur contract cu o singura casa de avocatura iar gurile rele spun ca Georgel al noastru ar fi incheiat sute de contracte cu incalcarea legii. (vezi hotarare aici)

Necunoasterea legii “ nu pare sa fie un aliat pentru fostul primar” deoarece, in anii 2013-2014, a respectat OUG 26/2012 cerand consilierilor un HCL prealabil pentru angajarea avocatilor. (vezi dovada din anul 2013 si din anul 2014)

Un dezvoltator lovindu-se de “profesionalismul” (Primaria a pierdut 90% din dosare) avocatilor trimisi de Scripcaru a constatat ca, acestia fie veneau in instana sa reprezinte Primaria Brasov doar cu acordul Primarului, fie cateodata nu aveau nici macar acordul acestuia, motiv pentru care a sesizat D.N.A Brasov.

Imediat dupa acesta, Primarul a reinceput sa respecte legea, astfel incat spre finalul anului 2018, Scripcaru a inceput din nou sa ceara acordul consilierilor pentru a angaja avocati, recunoscand Scripcaru ca, intre anii 2015-2018 a incalcat legea.

Pentru ca prima plangere in dosar este din anul 2015, iar la D.N.A Brasov dosarul era inca “in cercetare”, dezvoltatorul a cerut Tribunalului Brasov sa stabileasca un termen rezonabil in care sa fie solutionat acest dosar in care din cele declarate de el D.N.A Brasov nu are decat sa faca adunarea sumelor platite in mod ilegal de catre fostul primar din bugetul Primariei Brasov catre avocati si sa stabileasca astfel valoarea prejudiciului, lucru ce se tot amana.

JoomlaMan