Comunicat de presa Asociatia Salvati Circulatia in Scheii Brasovului

 

 “USR Brasov: oameni noi…obiceiuri vechi…insa in convenienta cu Primaria Brasov

 

Asa cum va spuneam in urma cu cativa ani, adevaratul scop al USR Brasov nu era oprirea cladirilor “ilegale” ci obtinerea de capital electoral.

Astfel dupa circul mediatic facut in anul 2017 cu privire la “distrugerea dealurilor verzi” pe terenurile American Dream fara autorizatie de construire, cand cei de la USR Brasov s-au impotrivit construirii cu respectarea reglementarilor legale in vigoare ce prevedeau posibilitatea unor cladiri de P+2+3R (ce nu aveau voie sa masoare mai mult de 12 metri din cel mai inalt punct al cladirii pana in terenul amenajat).       

Ciudat este ca, fara a se gandi la consecinte, Primaria Brasov a inceput sa faca abuzuri peste abuzuri neeliberand Certificate de Urbanism si Autorizatii de Constructie nimanui ce avea contract cu American Dream, fara a se gandi ca exista riscul sa piarda procesele, asa cum s-a mai intamplat in dosarele castigate definitiv si irevocabil: 44771/3/2017, 44775/3/2017, 28265/3/2018, toate de pe rolul Tribunalului Bucuresti, Sectia Contencios Administrativ, si sa-i despagupeasca pe dezvoltatori cu milioane de euro

In mod cu totul surprinzator pentru proiectul din Aleea Dealul Spirii nr. 27, USR Brasov nu are nimic de zis, acolo nu se mai distrug “dealurile verzi”, nu se mai distruge “aspectul orasului”, chiar daca aceste cladiri nu respecta nici macar PUZ-ul in baza caruia au fost autorizate (maxim P+2E+3R). 

Astfel Primaria Brasov a emis mai multe autorizatii ilegale pentru cladiri ce depasesc cu un etaj maximul admis prin PUZ-urile zonei (P+2E+3R – 12 metri de la terenul amenajat).      

Asociatia Salvati Circulatia in Scheii Brasovului a cerut ISC Brasov sistarea lucrarilor si Prefecturii Brasov atacarea in instanta a autorizatiilor ilegal emise (cu un etaj in plus decat prevede PUZ-ul) in scopul obtinerii de foloase necuvenite de catre dezvoltatorul acestui proiect si de asemena a cerut Primariei Brasov autorizarea unui miting in data de 24.05.2019 atat in fata Prefecturii Brasov cat si in fata ISC Brasov.

Ca fapt divers, din cate am inteles se pare ca liderii USR Brasov ar fi cerut dezvoltatorilor American Dream suma de 200.000 de euro, ca “sponzorizare” pentru partid si deoarece acestia au refuzat a aparut “show-ul mediatic American Dream” in anul 2017. In cazul Dealul Spirii se pare ca a fost o intelegere deplina intre USR – Dezvoltator – asa-zisii militanti din Schei condusi de mana dreapta a Primarului, domnul Liviu Mititeanu si Primaria Brasov.

Se pare ca cei din Dealul Spirii 27 ar fi “sponsorizat” persoane din Primaria Brasov, acestia eliberand autorizatii ilegale (cu mai mult de 12 metri inaltime din cel mai inalt punct al cladirii pana in terenul amenajat P+2E+3R) adica de P+4 cu mai mult de 15 metri inaltime din cel mai inalt punct al cladirii pana in terenul amenajat asa cum se vede in imagine, asa cum in mod ilegal au eliberat in urma cu cativa ani pentru proiectul BELLEVUE (21 metri inaltime din cel mai inalt punct al cladrii pana in terenul amenajat).

 

Anexez urmatoarele documente:

  1. Sectiunea cladirii conform PUZ coordonator -  vezi aici;
  2. Propunerile American Dream de la acel moment despre care Primaria Brasov si USR au sustinut ca sunt ilegale si le-au blocat in mod ilegal, asa cum a constatat instanta - vezi aici;
  3. Notificarea cu executor in care Emil Popescu, membru al Asociatiei noastre, a cerut Primariei sa ii achite lipsa de folosinta ca urmare castigarii in instanta a dosarul nr. 28265/3/2018 de pe rolul Tribunalului Bucuresti, sectia Contencios Administrativ - vezi aici;
  4. Poze cladiri autorizate ilegal, complex Bellevue - vezi aici si Dealul Spirii 27 - vezi aici.
JoomlaMan