U.S.R Brașov (Flavia Boghiu & Allen Coliban)

 

U.S.R Brașov a îndatorat Municipiul Brasov cu 4 miliarde euro ?? 

 

De aproximativ un an de zile partidul politic U.S.R. Brașov este în cădere liberă din punct de vedere electoral ca urmare a proastei administrări făcute de Primarul  Allen Coliban și Flavia Boghiu. Dorind sa revină deoarece se apropie alegerile aceștia s-au gândit că cel mai bine ar fi să-i atace pe “rechinii imobiliari”.  Zis  și făcut  , dar cum să facă acest lucru deoarece în Brașov există PUG si  PUZ-uri legal aprobate ??? 

Foarte simplu,  ca de obicei fără nici un pic de jenă sau de frică, deoarece așa cum se laudă au prieteni buni procurorii D.N.A Brașov , cu care merg la petreceri (a se citi Valiug), aceștia au adăugat , modificat mai bine spus,  Legea  350/2001 , Ordinul 233/2016 ( Normele de aplicare a Legii 350/2001)  ; Legea 24/2007 ; Legea 135/2001 ; HG 525/1996 ; Legea 24/2000 ; OUG 7/2011 respectiv Legea 33/1996   prin aprobarea unui "regulament de construire pe dealuri ".

Prevederile legale sunt foarte clare specificând faptul că modificările urbanistice pot fi făcute doar prin PUG,PUZ si PUD ( ce au nevoie de avize si dezbatere publica ) nicidecum prin aceste “regulamente” inventate de U.S.R  Brasov.

Astfel Articolul 45 Legea 350/2001  (vezi aici articolul de lege),  de asemenea încălcat,  subliniază  care sunt documentațiile  de urbanism , specificând faptul că acestea au regulamente locale aferente. Nicăieri nu este descris regulament de sine stătător.

„Art. 45. - Documentaţiile de urbanism sunt următoarele:

a) Planul urbanistic general şi regulamentul local aferent acestuia;

b) Planul urbanistic zonal şi regulamentul local aferent acestuia;

c) Planul urbanistic de detaliu”.

 

După două încercări în consiliul local nereușite de a vota  acest “regulament” au forțat mâna celor de la P.S.D iar regulamentul a trecut.

Din păcate ,  pentru ei există o lege ce are doar o pagină - legea.135/2014 click aici.   Deci putea fi înțeleasă și de membrii U.S.R chiar și de Primar și de Primărița Flavia Boghiu.

Astfel , legiutorul a stabilit  prin Articolului 2 din Legea 135/2014 :  

(9) Terenurile înscrise în cartea funciară ca fiind în categoria curți-construcții, terenuri ce se află în proprietatea privată a persoanelor fizice sau juridice, nu pot fi inventariate sau declarate ca spații verzi, în sensul legii, decât după îndeplinirea procedurii de expropriere conform legislației în domeniu.


Ori prin acest „ regulament „ se creste procentul de spatiu verde de la 25%  prevazut in PUG Brasov la un procent de 50% .

Orașul Brașov are cca  10.000 de hectare de teren  intravilan curtii- constructii  iar prin acest „  regulament „ marca USR ,  spațiul verde va crește cu 25% ,  motiv pentru care 2.500 hectare  vor trebui plătite cu un preț mediu de 150 - 200 €/ mp ,  ceea ce înseamnă aproape 4 miliarde de Euro.


Facem un apel către instituțiile  de forță ale Statului în mod special D.N.A București să se implice deoarece la  D.N.A Brașov așa cum nu se sfiesc să declare aceștia au prieteni și nu dorim ca un oraș ce există de sute de ani să dispară de pe fața Pământului, realmente  să fie executat ca urmare a faptului că personaje ce nu au deschis o Lege în viața lor au ajuns să fie aleși să conducă un oraș precum  Mun . Brașov.


Asociatia Salvati Circulatia in Scheii Brasovului

 

JoomlaMan