Stop distrugerii zonelor protejate din Scheii Brașovului ! - Asociatia Salvati Circulatia in Scheii Brasovului

Cine-mparte, parte-si face!

Stop distrugerii zonelor protejate din Scheii Brașovului! 

Instanțe de judecată din Brașov încep să pronunte  hotărâri  împotriva dezvoltărilor imobiliare făcute fără cap în baza unor interese personale în ultimii ani în Scheii Brașovului.


Astfel,  în Dosarul  nr. 4096/62/2022 instanța de judecata  a anulat  Autorizația de Construire ,   Certificatul de Urbanism cat și Avizul  Direcției  Județene  pentru Cultură emise in mod nelegal pentru o casă ce se construia   în Scheii Brașovului intarind astfel zicala : Nimeni nu este mai presus de lege !

 

 

 

Cu toate că emitentul Certificatului de Urbansim si al Autorizatiei de Construire, in speta Primăria Brasov , a formulat  recurs în termenul legal, cei de la Direcția Județeană pentru  Cultură au avut bunul simț să formuleze un recurs tardiv după aproape trei luni de zile  de la comunicarea hotararii de fond , astfel încât la primul termen hotărârea să rămână definitivă .

Conform legii 50/1991 respectiv a legii 350/2001  în Zona Protejată nu poate exista o autorizație de construire fără aviz din partea  Direcției  Județene  penrtu  Cultură , acesta fiind dealtfel anulat de catre instanta .

Astfel proprietarul va fi obligat să demoleze mastodontul cu 3 etaje  pe care și l-a  autorizat între case cu regim de înălțime Parter + Pod din Scheii  Brașovului, unde în realitate acest proprietar vroia să construiască o pensiune „mascată”.

Regulamentul  privind reglementarile juridice si tehnice cu privire la intacmirea documentatiilor de urbansim pentru construirea in panta adoptat in luna Februairie (a.c.)  pare de asemenea să aibă succesul dorit ,  instanța reținând prin hotararea acesteia   că respectivul proprietar nu a respectat nici procentul de spațiu verde prevazut in  PUG.

 

 

Chiar mai mult de atât, că există riscul ca această casă să blocheze accesul autospecialelor ISU in zona respectiva din Scheii Brasovului.

 

 

De asemenea instantele au statuat definitiv faptul ca regimul de inaltime al imobilelor din Scheii Brasovului nu mai poate fi depasit .

 

 

             

Astfel s-a dovedit încă o dată că puterea colectivă învinge, asociația noastră sesizând  instanța  de judecata cu privire la această autorizație ilegală ce riscă să distrugă definitiv și iremediabil aspectul pitoresc al Scheilor Brasovului.

      

 

JoomlaMan