Somnul procurorilor naste...georgicari...

Somnul procurorilor naste... georgicari...

 

 

După îndepărtarea de la conducerea D.N.A a doamnei Laura Codruța Kovesi, adevăratul șef al D.N.A. Brașov, pare să fi devenit George Scripcaru, care încet, încet, creează la poalele Tâmpei o mică Sicilie. Pe modelul Băsescu, acesta nu numai că scapă nevinovat din toate dosarele dar își elimina și concurență (vezi Căncescu).


După ce s-a văzut cu sacii în caruță si scapăt parțial de D.N.A Brasov, Scripcaru a început să își caute noi aliați …………………..unul dintre aceștia fiind Allen Coliban, cu acesta și cu tovărașul Dunca încearcă domnul Scripcaru nu numai să câștige postul de Primar dar să aibe și majoritate în Consiliu pentru a-și continua operele.


Una dintre cele mai mari opere ale actualului edil este și plata din bani publici a avocaților de casă în principiu Adrian Rusu și Nicolae Vrâncean pe care îi angajează de unul singur fără HCL prealabil așa cum prevede legea, pentru ca ulterior cu încalcarea legii Consiliul Local Brasov să îi aprobe HCL –uri emise, să retroactiveze.
click aici pentru vizualizare: anexa 1 HCL angajari avocati 2013-2014 cu respectarea OG26/2012, raspuns Curtea de Conturi.

 apasa pe imagine petru marire:

 

Cine da șpagă poate să facă orice lucru vrea chiar și cu încălcarea legii, iar cine nu da șpagă „poate să se mute din Brașov.”

 

Atunci când nu dai șpăgile cerute la comandă, Scripcaru trimite toate Instituțiile Statului să te amendeze, iar pentru mediatizarea problemei se folosește de “circarii” din subordine, mai exact de PSD (pe care îi conduce prin intermediul lui Dunca) sau de USR (care este condus prin intermediul băiatului, mult iubitor de iarbă, tovarășul Allen Coliban).
Între timp, Scripcaru George se laudă că a" zburat "procurorul-șef D.N.A" că a promovat conducerea S.R.I Brașov și că are protecție din partea președintelui țării despre care zice că i-ar fi dator pentru serviciile aduse în Brașov.


Vom publică pe site-ul asociației, săptămânal, documente în susținerea celor prezentate, însă astăzi, propun să începem cu primul episod numit Georgel + Coliban = Love.

 

GEORGEL + COLIBAN = LOVE

Chiar dacă aparent, Allen Coliban „se luptă" pentru drepturile brașovenilor, în realitate scopul sau nu este de a ieși primar și de a-l înlătura pe Scripcaru, ci doar de a bloca accesul celorlalți contra-candidați la fotoliul de Primar pentru a-l ajută pe Scripcaru, în schimb Geoge Scripcaru promițând că va trage toate sforile că Allen să ajungă Ministru Mediului.


Participarea pentru postul de primar este identică cu cea a domnului Barna la alegerile prezidențiale, domnul Coliban făcând aceasta doar pentru a lua din voturile unor candidați reali, cum ar fi domnul lalomiteanu și Susanu.


Așa-zisa „antipatie" dintre cei doi este doar de fațada, cei doi completându-se reciproc doar pentru blocarea unor proiecte de la care nu au primit șpagă, în schimb făcându-se că nu observă ilegalități mari, vizibile atât din elicopterul domnului Iordache, cât și de la înălțimea Ministerului Mediului pe unde se tot învârte domnul Allen Coliban.

 

A. GORITA- PROIECT USR-IST

De exemplu, pentru proiectul Gorita cei doi s-au înțeles foarte bine să creeze un drum dedicat în mod evident beneficiarilor PUZ-ului După Grădini. Acest drum a fost proiectat de doamna Nicoleta Mărtoiu, vicepreședinte USR Crisitan, membru marcant al USR Brașov, ce a propus tăierea a nu mai puțin de 15 ha de fond forestier.
Coliban nu poate susține că nu a știut acest aspect dar a tăcut mai bine de 6 luni, sperând că tăcerea să îi fie răsplătită.
Văzând însă că prietenul Georgel vrea să îl scoată din joc, deodată și-a dată seama cât de „ilegal” este drumul Gorita, evident circul fiind meseria sa, a creeat un circ mediatic și fără niciun argument juridic a pus presiune pe Scripcaru, care realizând că pierde voturi, și-a pus meduzele din Consiliul Local să ridice mâna că la clasa întâi pentru „amânare Gorita”.
•Nimeni nu și-a pus problema de unde a știut senatorul USR atâtea detalii depre proiectul Gorita, cât mai ales dacă le-a știut de ce nu le-a pus la dispoziția presei de la început, nici el nu a putut expica...


B. American Dream legal timp de un an...ilegal după

Aceiași figura o repetaseră și în urmă cu câțiva ani pentru a bloca proiectul „American Dream”, pe motiv că „au început săpăturile fără Autorizație”, când în realiate se sapă pe terenuri private, la fel ca și în Tractoru, unde săpăturile dezvoltatorilor erau executate chiar pe domeniul public, fără ca vreodată Primăria să fi eliberat Autorizație pentru aceasta. Ba chiar Primăria pe propria pagină de Facebook cerea cumpărătorilor să pună presiune pe dezvoltatori să facă drumurile.


Coliban și Scripcaru nu au explicat niciodată opiniei publice, cum și-au dat ei seama abia după un an că trebuiau autorizații de construcție pentru săpături, în condițiile în care ambii locuiesc

în Schei și au văzut aceste săpături zi de zi.

Să le fi refuzat oare cineva șpăgile cerute?

Legătură dintre cei doi este dovedită și de faptul că, în mod illegal, Primarul pune la dispoziția unui iubitor de iarbă (Allen Coliban ) o sala aparțînând Primăriei Brașov cu titlul de gratuitate pentru a propune o ilegalitate și anume dezbaterea unui PUZ public al Primăriei Brașov ce fusese în dezbatere publică. Ulterior au așteptat să își primească șpăgile cerute iar când au văzut că nu le primesc, Scripcaru a popus Consiliului Local cu incalcarea legii ce prevede doar actualizarea sau poate prelungirea... să “ne-prelungească”un PUZ plătit din bani publici.

Astfel cu încălcarea art. 28 și art. 31 din Legii 350/2001, Consiliul Local Brașov a expirat PUZ-ul Coordonator plătit din bani publici :

ART.31
(1) Actualizarea documentaţiilor de amenajare a teritoriului şi de urbanism este obligatorie în situaţia în care:
a) expiră termenul de valabilitate al documentaţiei;

ART.28
(3) Pentru planurile urbanistice aflate în termenul de valabilitate stabilit prin hotărârea de aprobare a acestora, valabilitatea poate fi prelungită tot prin hotărâre a consiliului local, pe baza analizei de specialitate, dacă se menţin reglementările urbanistice prevăzute şi dacă acestea nu contrazic alte reglementări conexe sau acte normative” apărute între timp.
De asemenea încalcă și Legea 24/2000 mai exact art.64 al.3 și art.3 al.2

Art.64 al.3
“Abrogarea unei dispoziții sau a unui act normativ are caracter definitiv. Nu este admis că prin abrogarea unui act de abrogare anterior să se repună în vigoare actul normativ inițial. Fac excepție prevederile din ordonanțele Guvernului care au prevăzut norme de abrogare și au fost respinse prin lege de către Parlament.”

 

De fapt s-a dorit a fi o presiune pusă pe dezvoltator pentru a “da un pic din urechi” iar ca urmare a faptului că acest lucru nu s-a întâmplat, au început ilegalitățile, toate răsturnate de Instanța de Judecată :


a.Expirare PUZ Coordonator - Instanța stabilind că acesta se prelungește pe terenurile American Dream.
b.Refuz eliberare Certificat de Urbanism de construire - Instanța stabilind în dosarul nr. 33079/3/2017 și obligând Primăria să emită Certificatul de Urbanism nr. 2280/2017
c.Neprelungirea Certificatelor de Urbanism cu numerele 806/2017, 807/2017, 2280/2017 – Instanța obligând Primăria în dosarele nr. 28265/3/2018, nr. 28263/3/2018 si nr. 33015/3/2018 să le prelungească.
d.Refuz eliberare Certificat de Urbanism drumuri și branșamente- Instanța obligând primăria să le elibereze in dosarele nr. 44771/3/2018 și nr. 44775/3/2018.
e.Refuz eliberare Certificat de Urbanism dosar 43207/3/2018 - Instanța obligând primăria să îl elibereze.
f.Refuz eliberare Certificat de Urbanism dosar 43208/3/2018, Instanța obligând primăria să îl elibereze
g.Conditionare ilegala “cu PUD” a unui Certificat de Urbanism dosar nr. 29860/3/019 si dosar nr. 29857/3/2019-Instanța obligând primăria sa anuleze condiționarea ilegală.

 

Ulterior, cei doi văzând că ilegalitatiile comise sunt desființate rând pe rând în Instanță, s-au gândit să desființeze obținerea avizelor, intervenind peste tot pe unde puteau în stilul caracteristic şi în sensul în care unul centra iar celălalt dădea cu capul.

 

Astfel:
C.Dublu sens... pe străzi cu 3 metri lățime doar pentru ca domnul Coliban să nu ocolească până acasă.


Allen Coliban împreună cu câțiva “oameni de bine” din Schei, au cerut încălcarea OUG 43/1997 și a OUG 195/2002 respectiv a PUZ-urilor Coordonator și Coasta Vacilor prin care pe străzile Piatră Mare și Cetinii ce măsoară între 2.30 m și 4.50 m se prevedea sens unic, ei cerând dublu sens.

 


•Evident prietenul domnului Coliban, George Scripcaru Președintele Comisiei de Circulației, a cerut Comisiei de Circulație încălcarea legii și aprobarea dublului sens pe aceste stazii cu lățime doar de o bandă, Primăria contestând și pierzând în dosarul numărul 20046/197/2018 Judecatoria Brasov.
•Inițial Primăria nu a avut avizul Brigăzii Rutiere și a fost chiar și amendată, constestand și pierzand în dosarul cu amendă.
•Ulterior însă, domnul Scripcaru a chemat la ordine Poliția Română și le-a cerut și lor să încalce legea aceasta avizand favorabil “dublu sens cu sectoare de drum îngustat” acolo unde în urmă cu 2 luni ei și Comisia de Circulație aviazaseră sens unic.

 

Atunci când le-am arăt că sectoarele de drum îngustat măsoară 300 m și că ești obligat să încalci legea, adică să efectuezi mai multe manevre de mers înapoi de 50 m zilnic, Poliția Rutieră Brașov pentru a-i da dreptate “marelui sicilian” ne-a comunicat contrar legii și contrar I.G.P.R că se pot efectua mai multe manevre succesive de mers înapoi - anexăm răspuns IGPR Brașov și Răspuns Brigada Rutieră Brașov, Anexez raspuns Poltia Rutiera OG 43/1997- detalii

Practic în baza acestui răspuns orice brașovean poate merge și pe autostrada cu spatele succesiv câte 50 m!!??

 

D.Inducere în eroare organe cercetare penală continuare American Dream

După ce împreună cu Scripcaru a blocat proiectul American Dream supărat că nu și-a recuperat șpaga cerută, domnul Coliban a încercat inducerea în eroare a Organelor de Cercetare penală arătându-le in anul 2018 poze cu terenul unui vecin și comunicandu-le că lucrările de la American Dream continuă în condițiile în care îl cunoștea foarte bine pe domnul Chibac de la care încerase să obțină informații cu privire la proiectul „American Dream”.

Astfel, într-o asa zisă conferință de presă în care ei se filmau ei aplaudau, 3-4 indivizi cu evidente probleme psihice printre care l-am recunoscut si pe domnul Coliban, prezentau opiniei pulice si ulterior Politiei Brasov un alt teren (ce nu a avut vreodata legatura cu proiectul American Dream), pe care vecinul meu ca de altfel tot Brașovul își săpau un drum pe propriu teren.

 

E.Falsul apărător al Scheiului

Modelul Plicusor Dan pare să fie urmat cu succes și în Brașov deoarece la nici 6 luni de când împreună cu Georgel crease circul „American Dream” regizorul Coliban nu observă cum “dealurile verzi “din Schei sunt ditruse, luând naștere un proiect ce nu respectă PUZ-ul Coordonator având mai mult de 12 m până în terenul amenajat , nerespectând secțiunea obligatorie prin PUZ și anume proiectul Dealul Spirii - anexez schita obligatorie PUZ Coordonator

Poze clădiri Dealul Spirii:


Prietenul său Georgel autorizase acest proiect ce încalcă PUZ-ul Coordonator atât în ceea ce privește înălțimea cât și ceea în ce privește avizul Comisiei de Circulație, deversarea mașinilor în zona făcându-se pe o pantă de 15 grade direct în Calea Poienii.


F. Proiectele ce nu respectă procentul de 25% Spațiu Verde prevăzut în PUG Brașov neobservate de Ministrul Circului

De altfel, salvatorul Brașovenilor Allen Coliban nu a deranjat nici unul din proiectele vădit ilegale, autorizate de prietenul sau Georgel cum ar fi:
•Clădiri și PUZ Immochan Kassper,
•Clădire Yagher Chalet,
•Clădiri din PUZ Urban,
•Clădiri Maurer Isaran,
•Proiect de lângă benzinăria OMV,
•Proiecte Tractoru,
•Proiect Maurer Bartolomeu.

Ce nu respectă nici reglementarile urbanistice ale zonei și nici mai ales procentul minim de spațiu verde prevăzut in Actualizare PUG Brasov (25%) și în Legea Locuinței.

 

G.Poiana Brașov- nerespectare acord de Mediu neobservat de domnul Coliban

0 dovadă în plus a faptului că cei doi lucrează împreună este aceea că fostul monitor de schi Allen Coliban ce se visează Ministrul Mediului pare să nu își fi dat seama că domeniul schiabil din Poian Brașov nu a respectat chiar Acordul de Mediu. Astfel, Georgică cu încălcarea legii ce îl obligă să semneze Proces Verbal cu cei de la APM Brașov înainte de recepția domeniului schiabil, nu a încheiat Procesul Verbal obligatoriu prin lege cu APM Brașov deoarece încalcase Acordul de Mediu emis, dar a dat în folosință domeniul schiabil - anexez Răspuns APM Brașov

 

H.Cabana Yager-Challet construită în rezervația Postăvarul fără accord/decizie de la Mediu

În ceea ce privește cabana Yager-Challet, “schiorul” Coliban nu a observat că în plină rezervație Postăvarul a luat naștere Yager-Challet, confundând-o probabil cu vechea clădire a telegondolei pe care chipurile ar înlocui-o. Membrii Asociației noaste au aflat că și aceasta a fost autorizată ilegal fără acord/decizie de la Mediu, cerându-i demolarea, lucru pe care "umila" Poliție Locală a tot supusa lui Georgică, nu a binevoit să o facă.

Sperăm totuși că acest individ cu observație distributivă să nu ajungă Ministrul Mediului chiar și ajutat de George Scripcaru ci eventual Ministru al “Circului” - anexez Răspuns APM Brasov

 

 

 

JoomlaMan