STOP DEFRISARILOR ILEGALE DE PADURI!

STOP DEFRISARILOR! PROTEJATI PADURILE BRASOVULUI

 

NOTIFICARE DESFASURARE ADUNARE PUBLICA IN EXTERIORUL PRIMARIEI BRASOV

 

IN DATA DE 19.12.2019 – ORELE 12.00-18.00

 

 

 

            Subscrisa, Asociatia Salvati Circulatia in Schei, cu sediul în Brasov, Str. Cetinii nr.29, Judetul Brasov si adresa de e-mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. , reprezentata deKEHAIYAN GARBIS VINCENTIU,  

- cu adresa de corespondenta in Strada Serbanica Vasile, nr. 9, Ap 1. sector 2,

Avem placerea de a va anunta ca in data de 19.12.2019 vom face o adunare publica pasnica in exteriorul Primariei Brasov intre orele 12:00-18:00;

 Prin aceasta dorim sa tragem un semnal de alarma asupra defrisarilor masive ce fie au fost facute , fie urmeaza a fi facute pe teritoriul Municipiului Brasov cu largul acord al Primarului Orasului Brasov.

Astfel:

            1.  Domeniul Schiabil Poiana Brasov ( vezi document aici )

            In anul 2011, pentru largirea domeniului schiabil din Poiana Brasov, in loc sa se taie doar cca 35 ha cat a fost aprobat prin HG dupa ce, cei indreptatiti cu aceste lucrari forestiere au taiat cca 35 ha , firma VECTRA (care s-a ocupat cu amenajarea domeniului schiabil) a defrisat inca cca  20 ha in plus diminuand Fondul Forestier National cu cca 20 ha.

Ciudat este ca nimeni nu a observat acest lucru, nici reprezentantii Garzii Forestiere nici Garda de Mediu , culmea nici reprezentantii Primariei Brasov ce au receptionat partiile semnand Procesul-Verbal de receptie. Nici chiar cersetorul de voturi Senatorul melcilor Allen Coliban . Practic, pe ici colo, partiile au cu intre 5 si 10 m mai mult latime decat era prevazut in proiect.

            Rugam de urgenta luarea masurilor impotriva celor vinovati si readucerea Rezervatiei Naturale Postavaru la stadiul initial prin impadurirea celor 20 ha.

            De asemenea dorim sa stim ce s-a intamplat cu masa lemnoasa de pe aceste 20 ha defrisate abuziv.

  1. Autorizarea ilegala a proiectului Silver Mountain ( anexe - vezi aici )

            De remarcat ca nu s-a facut scoaterea din Fond Forestier asa cum Prevede Legea si doar “o alipire “a unor “terenuri padure si livada” ci ulterior o dezlipire nu in baza unor Extrase de Autentificare asa cum ar fi trebuit ci in baza unei “adeverinte” eliberate de catre Primarie , adeverinta evident ilegala.

Astfel terenul cu Nr. de CF 14055/2/2/1/1 cu toate ca era “padure si livada” in suprafata de 7890 mp cat si terenul cu Nr. 14055/2/2/1/2 cu toate ca era tot padure si livada devin deodata pasune respectiv drum (de remarcat faptul ca in dreptul terenului 14055/2/2/1/2 stersaturile sunt grosolane iar in dreptul terenului cu Nr. 14055/2/2/1/1 apare completat pasune si livada.

Acest lot pasune si livada in suprafata de 7890 mp se alipeste si devine parte integranta a terenului in suprafata 250.535,8 mp ce evident este doar faneata.

Ulterior la acesta se alipeste un alt teren de 3000 mp rezultand terenul in suprafata de 253946 mp cu numarul Cadastral 119751 ce apare ca “curs constructii”  .
 De remarcat ca lotul cu Nr.14055/2/2/3 ce fusese de asemenea ” livada si padure” in suprafata de 3000 mp este transformat din livada in  “ curs constructii” fara a se face scoaterea din Fond  Forestier . De asemenea Autorizati de Constructie se emite pe lotul mare in suprafata de 253946 mp fara a se face scoaterea din  Fondul Forestier.

            Astfel terenurile cu Nr. de Cf  14055/2/2/3,   14055/2/2/1/1,   14055/2/2/1/2 , cu toate ca erau “livada si padure” la Cadastru Brasov in dreptul lor fara a se face scoaterea din Fond forestier conform legii apar stersaturi (falsuri) prin care sunt trasformate in “drum”, “pasune” si “livada”.

In data de 30.04.2009 terenul cu Nr 14055/2/2/3 ce era “livada si padure” se transforma din “livada” in teren construibil uitandu-se ca era si padure.

Ulterior in data de 19.01.2011 cele doua terenuri ce rezultasera fara a se face scoaterea din fond sunt alipite rezultand un teren in suprafata de 253946 mp ce evident este “curs constructii”.

            Chiar daca initial terenul era “fond forestier”, in momentul emiterii Autorizatiei de Constructie, nimeni nu a cerut sa vada “scoaterea din fond forestier”.

  1. Drumul Gorita

            Dorim ca prin HCL sa se renunte definitiv la Autorizatia de Constructie a acestui proiect nu doar  “o suspendare” asa cum a aruncat Primarul si Consiliul Local praf in ochii cetatenilor in urma cu o luna, noi stiind foarte clar ca nu s-a putut emite autorizatia Drum Forestier Gorita , nu datorita faptului ca 3-4 prosti impreuna cu Senatorul melcilor Allen Coliban, au luat copacii in brate (pentu ca altceva nu ii ducea capul sa faca) ci pentru ca:

  1. Certificatul de Urbanism al drumului forestier expirase (anexez raspuns ISC )
  2. Nu aveau avizul ISU ( anexez raspuns ISU)
  3. Nu aveau studiu de impact de la Agentia Nationala pentru Protectia Mediului cu toate ca se defrisau 11 km de drum forestier cu o latime de de circa 20 m, in conditiile in care Agentia pentru Protectia Mediului cere “studiu de impact” pentru 2-3 brazi taiati..

Mentionam ca nu dorim:

a) propagarea ideilor totalitare de natura fascista, comunista, rasista, sovina sau ale oricaror organizatii terorist-diversioniste;

b) organizarea unei lovituri de stat sau altei actiuni contrare sigurantei nationale;

c) incalcarea ordinii, sigurantei sau moralitatii publice, a drepturilor si libertatilor cetatenilor ori punerea in pericol a sanatatii acestora .

 

In drept :

 LEGE nr. 60 din 23 septembrie 1991

CAP. I

Dispozitii generale

ART. 1

Libertatea cetatenilor de a-si exprima opiniile politice, sociale sau de alta natura, de aorganiza mitinguri, demonstratii, manifestatii, procesiuni si orice alte intruniri si de a participa la acestea este garantata prin lege. Asemenea activitati se pot realiza numai pasnic si fara nici un fel de arme.

ART. 3

Nu trebuie declarate in prealabil adunarile publice al caror scop il constituie manifestarile culturalistice, sportive, religioase, comemorative, cele ocazionate de vizite oficiale, precum si cele care se desfasoara in exteriorul sau in incinta sediilor ori a imobilelor persoanelor juridice de interes public sau privat. In cazul in care organizatorii adunarilor publice nesupuse declarariiprealabile detin indicii sau date ca desfasurarea lor s-ar putea solda cu acte de dezordine ori ca ar putea sa duca la manifestari violente, au obligatia sa solicite din timp primarilor, unitatilor de jandarmi competente teritorial si politiei locale sprijin de specialitate.

ART. 4

Primarul municipiului, orasului sau comunei, unitatile de jandarmi competente teritorial si politia locala sunt obligate sa asigure conditiile necesare in vederea desfasurarii normale a adunarilor publice, iar organizatorii au obligatia sa intreprinda actiunile ce se impun pentru ca acestea sa se desfasoare in conformitate cu prevederile art. 2.

CAP. II

Declararea prealabila a adunarilor publice

ART. 9

Sunt interzise adunarile publice prin care se urmareste:

a) propagarea ideilor totalitare de natura fascista, comunista, rasista, sovina sau ale oricaror organizatii terorist-diversioniste, defaimarea tarii si a natiunii, indemnul la ura nationala sau religioasa, incitarea la discriminare, la violenta publica si la manifestari obscene, contrare bunelor moravuri;

b) organizarea unei lovituri de stat sau altei actiuni contrare sigurantei nationale;

c) incalcarea ordinii, sigurantei sau moralitatii publice, a drepturilor si libertatilor cetatenilor ori punerea in pericol a sanatatii acestora.

In fapt:

 Mentionam faptul ca adunarea publica va fi pasnica, persoanele responsabile fiind :

-          Kehayian Garbis Vincentiu

-          Mustatea Cezar

Traseele de venire: Strada Col. Ion Buzoianu , Bd. Eroilor. 

Traseele de plecare: Strada Col. Ion Buzoianu , Bd. Eroilor.

 

   La adunarea publica vor participa cca 200 de persoane avand ca si  semn distinctiv un brad de Craciun in mana sau o crenguta verde de brad.

 

 

 

JoomlaMan