“Regulamentul de construire pe dealuri” si cum USR Brasov nu respecta PUG Brasov

 

UITE REGULAMENTUL …….NU E REGULAMENTUL…..

 

        De fapt “Regulamentul de construire pe dealuri” exista, fiind reglementat asa cum prevede Legea 350/2021 prin PUZ, Puz-uri aprobate  si prelungite ce sunt prevazute la pozitia 22,24,31 din Actualizare PUG Brasov pe care USR Brasov  nu il respecta .

I.Scopul USR prin acest regulament ce incalca Legea 350/2001, este de fapt

1. aprobarea in zona a unor PUZ-uri ilegale  

2. improscarea  cu noroi in consilierii PSD , PNL ,

3. intarzierea punerii in executare a unor hotarari judecatoresti definitive (Dosar  nr.34424/3/2021 -Tribunalul Bucuresti).     

4.  eventual cersirea unor noi voturi, deoarece pe unii dintre alesii locali USR, daca ar fi maine alegeri nu i-ar vota nici parintii.

Legat de circul facut de USR Brasov in scopul de a mai “ cersi ”  voturi , propavaduit de  Electra zisa si Ghiza contra unei tarabe in Piata Sfatului ( B20)  vrem să vă informăm in primul rând că există o secțiune obligatorie a clădirilor ce trebuiesc construite “pe dealuri”, secțiune pe care din păcate, doamna Arhitect  Sef  Manolache, nu o respectă atunci când eliberează Autorizațiile de Constuire , in scopul obtinerii de foloase necuvenite de la diversi dezvoltatori (vezi proiectul Seasons, proiectul BelleVue , proiectul  Dealul spirii 27, Stejerișului 32).

Reamintim că aceasta este arhitecta ținută în funcție de către Administrația USR.   

      De asemenea, această secțiune obligatorie exista in PUZ-urile ce sunt preluate in Actualizare PUG Brasov si  trebuie respectată pe toate dealurile fie că este vorba de :

a)       Dealul de sub parcări ( Coasta Vacii ) unde se va construi American Dream Cetinii   , ce respecta sectiunea obligatorie din PUZ

b)       Dealul Warthe aflat între Colțul Putinarilor și Hotelul Belvedere ,( unde domnul Maurer dorește să construiască un proiect ilegal cu 14 etaje) 

c)       Dealul de lângă clădirile Bellevue,  unde doresc să construiască cei de la Nordis, o alta ilegalitate cu 6 etaje .

       In  Anexa 1 din Actualizare PUG Brasov sunt preluate PUZ Warthe , PUZ Coasta Vacilor ce reglementeaza legal constructiile pe dealuri , mai exact pe toate dealurile chiar si acolo unde Dl Maurer si cei de la Nordis doresc sa le se aprobe PUZ-uri ilegale , motiv pentru care au nevoie de acest “ regulament “ .  

Din păcate noul  “ regulament ”  propus de administrația USR deschide larg poarta aprobarii unor PUZ-uri ilegale in zonele ce nu sunt reglementate de acest regulament ilegal.

Mai exact, dealul Warthe pe care dl. Maurer doreste aprobarea unui PUZ P+14E si dealul de langa Belle Vue unde cei de la Nordis doresc sa construiasca  o alta monstruozitate, PUZ-uri ce nu ar putea fi aprobate la acest moment decat dupa aprobarea “regulamentului” ce lasa “nereglementate” aceste dealuri.

Mentionam faptul ca, conform Legii 350/2001 aceste reglemente pot fi facute doar prin PUZ sau PUG, nu printr-un simplu “regulament”.  

II.Nepunerea in executare a unei hotarari judecatoresti definitive de catre primar……..sa fie platita de catre consilieri .        

Astfel, Primarul certat cu Legea și falsificator al orașului Brașov, după ce a pierdut în instanță inca din luna Aprilie ,  fiind obligat  de aceasta să emita Autorizație de Construire  pentru o treime din proiectul American Dream (dosar.34424/3/2021Tribunalul Bucuresti ),  stiind ca va trebui sa plateasca lipsa de folosinta pentru ca nu a pus in executare o hotarare judecatoreasca definitiva, deja dorește să arunce vina ( si plata lipsei de folosinta ) asupra membrilor Consiliului Local . In acest sens a propus  acest “regulament” doar pe dealul unde se va construi proiectul American Dream   pentru ca ulterior probabil sa arunce vina pe consilierii locali pentru culpa sa de a nu pune in executare o hotarare judecatoreasca definitiva.  

 

In acelasi timp acest nou “regulament” ii va permite Dlui Coliban sa aprobe PUZ-urile ilegale promise catre Maurer si Nordis .

Se poate observa din imagini că Dealul Warthe  unde domnul Maurer dorește să construiască  ilegal cu încălcarea PUZ-ului o clădire de 14 etaje,  respectiv dealurile de lângă Bellevue nu intră în acest "reglementări" cu toate că nu sunt  zone de câmpie ci tot dealuri.

Ciudat este ca niciunul din celebrii pupincuristi ai primarului, nici macar doamna Carmen Electra nu a sesizat faptul ca acesst regulament reglementeaza de fapt un singur deal, lasand cale libera aprobarii unor PUZ-uri ilegale pe celelalte dealuri.

III. Pentru Maurer muma…….pentru American Dream ….ciuma.      

O dovadă în plus a acestui fapt este că pentru aceleași fapte și anume " întreținere și reparații drumuri ", celebrul cuplu Coliban – Aldea a avut o conduita total diferita:

a)       celor de la  American Dream li  s-a formulat in anul 2017 plângere penală de către Primăria Brașov prin Poliția Locală reprezentată de  domnul Aldea și de către Partidul politic USR Brașov prin primarul  Allen Coliban în anul 2017

b)      iar pentru aceleași lucrări domnul Maurer nici măcar nu a fost amendat contraventional  in anul 2022,  aceiasi doi indivizi, unul devenit intre timp primar-falsificator,  stabilind că se pot desfășura fără autorizație de construcție aceste lucrari.  In acest sens atasam un extras din raspunsul official al Politiei Locale din anul 2022 :

 IV. Exemplu circ ieftin- American Dream 2017 – tacere ciudata pentru proiectul Dealul Spirii 27 – 2018 .

De asemenea, o alta dovadă în plus al modului de lucru al USR Brașov, este aceea că la aproximativ  șase luni după scandalul   American Dream  din 2017, același partid politic USR, ce acum conduce Municipiul Brașov a tacut milc atunci când "dealurile verzi "au fost distruse de proiectul ilegal din Dealul Spirii 27 (ce are trei etaje în plus față de secțiunea obligatorie impusă in PUZ) proiect  fiind autorizat de asemenea de  doamna Manolache ( păstrată ca și Arhitect Sef de către domnul Coliban.)

Prin târg umblă o vorbă că cei de la USR ar fi avut 200.000 de motive să tacă mâlc pentru autorizarea proiectului ilegal din Dealul Spirii 27  la începutul anului 2018.

 V. Vendete personale ale lui Coliban pe banii brasovenilor

Prin hotărârea Curții de Apel București  din dosarul 11037/3/2020  s-a stabilit ca HCL 490/2017 ( prin care  PUZ Corelare  Indici Urbanistici a fost expirat ilegal în anul 2017 la cererea USR) , a fost declarata ilegala, însă domnul Coliban tocmai pentru că știa că  această secțiune este obligatorie pentru toate dealurile , ( adică și pentru proiectul ilegal al domnului Maurer cât și pentru proiectul ilegal al celor de la Nordis )  a făcut recurs contestând hotarirea instantei.  

Asta pentru  că  dorește ca regulamentul propus  de el să se aplice doar pe Dealul Coasta Vacilor  unde se va construi proiectul American Dream  Cetinii  ce are un regim de înălțime de P+2/3R si de 180 de apartamente pe un teren de 42.000 mp  și respectă secțiunea din PUZ și nu și pe dealurile unde doresc să construiască în mod ilegal cei de la Nordis și Domnul Maurer, proiecte cu  5, 6 respectiv 14 etaje.

Dragi Brasoveni , inainte de a semna petitii si inainte de a crede minciunile USR Brasov consideram ca este firesc  sa stiti de ce insista atat de mult cu acest “ regulament “ de construire pe dealuri , regulament ce in mod clar nu poate fi aprobat pana la elaborarea si avizarea unui nou PUG.

 

Data 07.12.2022                             Asociatia Salvati Circulatia in Scheii Brasovului

JoomlaMan