Procurorii Parchetului -Tribunalul Brasov prinsi cu ocaua mica - Asociatia Salvati Circulatia in Scheii Brasovului

Procurorii Parchetului -Tribunalul Brasov prinsi cu ocaua mica

            Dupa ce  in urma cu aproximativ  o luna de zile  se anunta cu surle si tambite trimiterea in judecata a dezvoltatorilor complexului American Dream ca urmare a faptului ca decopertasera niste drumuri ce fusesera sapate de cei de la firma Vectra in urma cu 10 ani , decopertari pentru care fusesera amendati contraventional de catre Politia Locala, (fapt prin care se  recunostea practic  ca nu este incadrata ca  infractiune) ,  in ceea ce il priveste pe Primarul nostru drag  procurorii brasoveni par sa  nu aplice aceleasi legii chiar daca faptele comise de acestea sunt de o  gravitate mult mai mare , acesta cerand sa se execute lucrari de constructive ( modernizare) strazi fara Autorizatie de Construire chiar in zona de monumente istorice Ansamblul Urban Scheii Brasovului . 

            In fapt  conf. art. 24 litera  a , coroborat cu litera  b  din legea 50/1991 “ a) executarea fără autorizație de construire sau de desființare ori cu nerespectarea prevederilor  acesteia a lucrărilor prevăzute la art. 3 alin. (1) lit. b), cu excepțiile prevăzute de lege; “  este infractiune  construirea , ( modernizarea) fara Autorizatie de Constructie  a drumurilor in zona monumentelor istorice.

            Primarul Orasului Brasov  a incercat sa obtina Autorizatie de Constructie  pentru strazile din Schei in scopul  inlocuirii imbracamintelor de pavaj din calupuri de bazalt cu mixturi asfaltice insa a obtinut aviz nefavorabil inca din faza de consultare din partea Ministerului  Culturi ( anexez aviz nefavorabil pentru strazile General Mosoiu, Cetinii , Piatra Mare , Traian Demetrescu , Podul lui Grid ) ca urmare a faptului ca aceste imobile se aflau in Ansamblul Urban Scheii Brasovului recunoscut ca arie naturala protejata prin actualizare PUG Brasov ( anexez harta ) .

            Primarul a riscat si a emis “ordine”  ca aceste strazi sa fie asfaltate  fara Autorizatie de Constructie  iar acum daca procurori ar aplica legea acesta nu ar mai putea obtine un nou mandat……daca …..

De mentionat ca  una dintre  aceste strazi tocmai ca urmare a faptului ca nu avea Autorizatie de Constructie in speta str.  General Mosoiu si nu avea un proiect  verificat de un verificator autorizat s-a prabusit in anul 2017 realmente  peste casele  oamenilor , riscul producerii unei tragedii cu pierderi de vieti omenesti  fiind foarte mare  .

            “ Gurile rele”  sustin ca acestia ar fi primit  suma 50.000 Ron ca sa nu depuna Plangere Penala impotriva Primarului si a Primariei Brasov  .

            Cu toate ca au fost legal sesizati,  procurori par sa aplice legea diferit fata de cum au aplicat-o impotriva dezvoltatorului American Dream tocmai pentru a i permite “ lui Georgel al nostru”  sa mai obtina  un mandat de Primar .

Neefectuand acte de cercetare penala lucru ce i-a dat o incredere deplina lui Georgel ce continua din bani publici in zona Ansamblului Urban Scheii Brasovului sa asfalteze strazi fara a avea Autorizatie de Constructie  obtinuta in prealabil , respectiv insotita de toata documentatia necesara respectiv un proiect tehnic verificat de specialisti in domeniu si nu in ultimul rand avizele necesare pentru zona cu monumente istorice .

            Mai multi membri ai Asociatiei doresc sa desfasaore o adunare culturala artistica in fata Ministerului Justitiei in speranta ca procurori ce aplica legea diferit in cea ce il priveste pe dl Scripcaru vor fi trasi la raspundere fara sa mai fie nevoie sa moara oameni in casele lor ca urmare a prabusiri acestor strazi pentru care Scripcaru emite “ordine”  de modernizare in zona monumetelor istorice fara a avea Autorizatie de Constructie respectiv aviz din partea Ministerului Culturi si Dezvoltarii  . 

            Ciudata este si “ tacerea”   senatorului Allen Coliban , ce in mod real locuieste la nici 100 m unde strada modernizata fara Autorizatie de Constructie  sa prabusit peste oameni acesta fiind un mare sustinator al patrimoniului national si un iubitor de natura desavarsit . 

            Dovedit inca odata convenienta Primarului Orasului Brasov pentru aceste lucrari ce se construiesc ilegal .

 

JoomlaMan