Primarul USR al Orașului Brașov, Allen Coliban și-a emis autorizație de construire ilegală pentru sine însuși.
Din păcate această știre nu este un pamflet și este realitate , primarul Orașului Brașov eliberându-și o autorizație de construire pentru mansardarea unei clădiri din Scheii Brasovului pe care a moștenit-o în zona protejată cu incalcarea mai multor prevederi legale .
- Pentru ca totul să fie „ ca la carte” pentru că știa faptul că „ mansarda cu supantă ” pe care vrea sa o construiasca nu se încadrează în volumetria podului existent (așa cum prevede PUG-ul Brașovului ), acesta cu încălcarea prevederilor art. 47 din legea 350 /2001 în care este specifică faptul că pentru zona protejată elaborarea unei documentatii de urbansim de tip PUZ este obligatorie si-a emis si prelungit un certificat de urbanism cu autorizare directă fara PUZ , tocmai pentru a nu mai intra în Comisia tehnică de urbanism respectiv pentru a nu mai fi aprobată de către Consiliul local ce în mod evident s-ar fi opus unei asemenea enormități.
ART. 47 Legea 350/2001
(3) Elaborarea Planului urbanistic zonal este obligatorie în cazul:
a) zonelor centrale ale localităților;
b) zonelor protejate și de protecție a monumentelor, a complexelor de odihnă și agrement, a parcurilor industriale, a parcelărilor;
- Astfel în timp ce cetățeanul de rand așteaptă în Brașov luni de zile pentru emiterea unei autorizații de construire si ani de zile pentru aprobarea unui PUZ ( USR invocând că nu sunt suficienți oameni la Direcția de urbanism) , primarul USR „ a depus” documentatia pe 26 Iulie 2022 iar pe 5 August 2022 deja avea „ emisa „ autorizația de construire .
- De mentionat ca cei de la Direcția urbanism respectiv cei de la CIC în mod fals au consemnat i data de26.07.2022 că documentatia tehnica era completă în condițiile în care proiectul de structură demarează de abia la două zile după data depunerii documentatiei , adică pe data de 28.07.2022.
- Tot în mod fals , in documentatia tehnica se specifică faptul că proiectul respecta procentul minim de spatiu verde prevazut in PUG Brasov la 25% , primarul aplicând o „ aritmetică a exmatriculatului „ de la Politehnică în sensul în care pe un teren de 181 mp acesta nu se sfieste să susțină că are 97 mp clădire + 100 mp spațiu betonate și 48 mp de spatiu verde (probabil suspendat precum grădinile Semiramidei), adica 245 mp cu tot cu spatiul verde , evident că spatiul verde nu are loc pe teren.
De mentionat faptul ca conform prevederilor PUG Brasov , tocmai pentru a se impiedica construirea trebuie sa se pastreze raportul dintre spatiul verde si spatiul construibil .
- Si mai ciudat este faptul că , deși plătea impozit și avea înregistrată la Directia Fiscala o clădire „ de lemn” ....acum se mansardează o clădire din cărămidă și beton ciclopian .... fiind evident că acesta a declarat în mod fals că are o clădire din lemn pentru a plăti un impozit mai mic.
- In mod și mai ciudat Direcția de Cultură din Brașov aflata în subordinea „victimei de profesie” viceprimărița Flavia Roza Boghiu s-a grăbit să-i elibereze un aviz favorabil în condițiile în care în acest aviz se ascunde faptul că această clădire va fi mai înaltă decât clădirile învecinate ce au regim de înălțime doar demisol / parter și pod cât și cel mai grav faptul că la nici 15 m distanță mai exact la Piatra Mare nr. 51 respectiv Piatra Mare nr. 59 există două monumente istorice naționale.
Autorizația emisă incalcă multiplele prevederi ale PUG-ului ce interzic mansardarea cu excepția situațiilor în care aceasta este făcută chiar în interiorul podului existent fără a modifica forma și volumul clădiri respectiv fără a depăși 60% din aria etajului inferior
PUG-ul Brașovului specifica ca de altfel și prevederile legale, faptul că PUZ-ul este obligatoriu pentru zonă protejată.
- O asociație apolitica si nonguvernamentala din zonă a sesizat instanța de judecată solicitand atat suspendarea cat si anularea autorizației de construitre urmând ca instanța a se pronunța în dosarul numărul 4096/ 62/2022 cât de curând.
- De asemenea cu privire la aceste multiple "inadvertențe " a fost sesizat și DNA Brașov în care brașovenii și au pus speranța pentru a-i scăpa de „ gașca infracțională „ ce a pus stăpânire pe Brașov în ultimii ani , confundându-l cu propria moșie.
a) Vezi folosirea catacombelor Brașovului fără acordul Consiliului Local de catre o asociație prietenă a USR- Dosar 91/P/2021
b) Vezi numirea unui administrator public condamnat definitiv pentru abuz și fals în persoana Adrianei Miron.
c) Vezi numirea acesteia ca inlocuitor primar cu încălcarea prevederilor codului administrativ atunci când Coliban a fost în concediu în locul viceprimarului ales de către consiliul local, Dosar 43/P/2022
d) Vezi acordarea unei sume de 4 milioane RON către asociația Scotch Club al cărei membru fondator domnul Coliban era și care în mod ciudat nu apărea în declarația de avere, Dosar 53/P/2022
e) Vezi distrugerea zonei protejate Blumăna , mai exact a trotuarului în anul 2022 doar pentru a mai sifona ceva bani publici prin înlocuirea pavelelor care și așa nu aveau absolut nimic , Dosar 7847/P/2022
www.salvambrasovul.ro