Primarul USR al Orașului Brașov

Primarul USR al Orașului Brașov, Allen Coliban și-a emis autorizație de construire  ilegală pentru sine însuși.


Din păcate această știre nu este un pamflet  și este realitate ,  primarul  Orașului Brașov eliberându-și o autorizație de construire  pentru mansardarea unei clădiri din Scheii Brasovului  pe care a moștenit-o în zona protejată cu incalcarea mai multor prevederi legale .

  1.      Pentru ca totul să fie „ ca la carte”  pentru că știa faptul că „  mansarda cu supantă ”   pe care vrea sa o construiasca nu se încadrează în volumetria  podului  existent (așa cum prevede PUG-ul  Brașovului ),  acesta cu încălcarea prevederilor  art. 47 din legea 350 /2001  în care este specifică faptul că pentru zona protejată elaborarea unei documentatii de urbansim de tip PUZ  este obligatorie  si-a   emis si prelungit un certificat de urbanism cu autorizare directă fara PUZ ,   tocmai pentru a nu mai intra în Comisia tehnică de urbanism respectiv pentru a nu mai fi aprobată de către Consiliul local ce în mod evident s-ar fi opus unei asemenea enormități.

 


ART. 47 Legea 350/2001

(3) Elaborarea Planului urbanistic zonal este obligatorie în cazul:

a) zonelor centrale ale localităților;

b) zonelor protejate și de protecție a monumentelor, a complexelor de odihnă și agrement, a parcurilor industriale, a parcelărilor;

 

  1.      Astfel în timp ce cetățeanul de rand așteaptă în Brașov luni de zile pentru emiterea unei  autorizații de construire si ani de zile pentru aprobarea unui PUZ  ( USR   invocând că nu sunt suficienți oameni la Direcția de urbanism) ,  primarul USR  „ a depus” documentatia  pe 26 Iulie  2022  iar pe 5 August 2022 deja avea „ emisa „ autorizația de construire .

 

  1.      De mentionat ca cei de la Direcția urbanism respectiv cei  de la CIC  în mod fals au consemnat i data de26.07.2022 că documentatia tehnica  era completă în condițiile în care proiectul de structură demarează de abia la două zile după data depunerii documentatiei  , adică pe data de 28.07.2022.


  1.      Tot în mod fals ,  in documentatia tehnica   se specifică  faptul că proiectul  respecta procentul minim  de spatiu verde prevazut in PUG Brasov  la  25% ,   primarul aplicând o  „ aritmetică a exmatriculatului „  de la Politehnică în sensul în care pe un teren de 181 mp  acesta nu se sfieste să susțină că are 97 mp  clădire + 100 mp spațiu betonate și 48 mp de spatiu verde (probabil suspendat precum  grădinile Semiramidei), adica 245 mp cu tot cu spatiul verde ,  evident că spatiul verde  nu are loc  pe teren.

 

De mentionat faptul ca conform prevederilor PUG Brasov , tocmai pentru a se impiedica construirea trebuie sa se pastreze raportul dintre spatiul verde si spatiul construibil .

 

 

  1.      Si mai ciudat este faptul că ,  deși plătea impozit și avea înregistrată la Directia Fiscala  o clădire  „ de lemn”  ....acum  se mansardează o clădire din cărămidă și beton ciclopian .... fiind evident că acesta a declarat în mod fals că are o clădire din lemn pentru a plăti un impozit mai mic.

 

 


  1.      In mod și mai ciudat  Direcția de Cultură din Brașov aflata în subordinea  „victimei de profesie”  viceprimărița Flavia Roza Boghiu  s-a grăbit să-i elibereze un aviz favorabil în condițiile în care în acest aviz se ascunde faptul că această clădire va fi mai înaltă decât clădirile învecinate ce au regim de înălțime doar demisol / parter și pod cât și cel mai grav faptul că la nici 15 m distanță mai exact la Piatra Mare  nr. 51 respectiv Piatra Mare nr. 59 există două monumente istorice naționale.

Autorizația emisă incalcă multiplele prevederi ale PUG-ului  ce interzic mansardarea  cu excepția situațiilor în care aceasta este făcută chiar în interiorul podului existent fără a modifica forma și volumul  clădiri  respectiv fără a depăși 60% din aria etajului inferior

 PUG-ul  Brașovului specifica  ca de altfel  și prevederile legale, faptul că PUZ-ul  este obligatoriu pentru  zonă protejată.

  1.      O asociație  apolitica si nonguvernamentala din zonă a sesizat  instanța de judecată solicitand  atat   suspendarea cat  si anularea  autorizației de construitre urmând ca instanța a se pronunța în dosarul numărul 4096/ 62/2022       cât de curând.
  2.      De asemenea cu privire la aceste multiple "inadvertențe " a fost sesizat și DNA Brașov în care brașovenii și au pus speranța pentru a-i scăpa  de „  gașca infracțională „ ce a pus stăpânire pe Brașov în ultimii ani , confundându-l cu propria moșie.

a)     Vezi folosirea catacombelor Brașovului fără acordul Consiliului Local de catre  o asociație prietenă a USR- Dosar 91/P/2021

b)     Vezi numirea unui administrator public condamnat   definitiv pentru abuz și fals în persoana Adrianei Miron.

c)     Vezi numirea acesteia ca inlocuitor primar cu încălcarea prevederilor codului administrativ atunci când Coliban a fost în concediu în locul viceprimarului ales de către consiliul local, Dosar 43/P/2022

d)     Vezi acordarea unei sume de 4 milioane RON către  asociația Scotch Club  al cărei membru fondator domnul Coliban era și care în mod ciudat nu apărea în declarația de avere, Dosar 53/P/2022

e)     Vezi distrugerea zonei protejate Blumăna , mai exact a trotuarului în anul 2022 doar pentru a mai sifona ceva bani publici prin înlocuirea pavelelor care și așa nu aveau absolut nimic , Dosar 7847/P/2022

 

www.salvambrasovul.ro

 

                                                                                                           

 

JoomlaMan