D'ale lu' Coli-ban si USR - Asociatia Salvati Circulatia in Scheii Brasovului

Primarul Municipiului Brașov,  Coli-ban, distruge fara scrupul o zonă protejată B-dul Iuliu Maniu 

Uniunea Salvați România distruge o zonă protejată din Brașov

 

Politicienii adunați sub organizația securistoidă Uniunea Salvați România își arată adevărata față cu fiecare zi care trece după alegerea lor în diverse funcții. La Brașov, o zonă protejată B-dul Iuliu Maniu (BV-IV-M-340) este distrusă fără niciun scrupul de primarul Allen Coliban, numai pentru a-i pedepsi pe cei care se opun intereselor sale personale sau de grup.

Practic, politicianul Coli-ban s-a folosit din plin de pârghiile oferite de funcția trecătoare de primar pentru a distruge o zonă protejată a Brașovului, „pedepsind-o” astfel pe fosta sa susținătoare, Melinda Tutuianu. Practic, el a dispus executarea unor lucrări ilegale exact în dreptul intrării pe proprietatea acesteia. Aici, pe trotuarul unde inainte pietonii circulau, pe dalele epocii, linisititi si cu placere, acum risti sa iti rupi un picior sau vreo mana, calcand in gropile lasate de constructor. Mai mult, in locul daleleor de odinioara, care mentineau parfumul istoric, trotuarul va fi acum asfaltat de firmele prietene ale Primariei (culmea ironiei aceleasi firme care asfaltau si pentru Dl Scripcaru)

Pentru domnul primar Colect-ban, pus pe „salvarea” diverselor zone din Brașov, în funcție de interesele de moment ale sale sau ale găștii pe care o reprezintă, reglementările care protejează patrimoniul cultural al orașului nu contează. Așa că domnul primar a dat ordin să i se blocheze doamnei Tutuianu accesul către proprietate, prin executarea unor lucrări chiar în fața porții sale și pe trotuarul adiacent proprietății acesteia, fără a avea însă avizul obligatoriu pentru această lucrare.

Așadar, coli-banul șef peste Brașov a emis ordinal de începere a lucrărilor fără avizul Direcției județene de Cultură Brașov, care trebuia să stea la baza autorizației de construire data de primar.

Conform OUG 43/1997, art. 2 “trotuarul face parte integrantă din drum”, iar conform art. 11, alin(1), „se pot executa fără autorizaţie de construire/desfiinţare următoarele lucrări care nu modifică structura de rezistenţă şi/sau aspectul arhitectural al construcţiilor, cu excepţia cazurilor în care acestea se execută la categoriile de construcţii prevăzute la art. 3 alin. (1) lit. b):

j) lucrări de reparaţii, înlocuiri ori reabilitări, fără modificarea calităţii şi formei arhitecturale a elementelor de faţadă, astfel:

1. trotuare, ziduri de sprijin ori scări de acces, terase exterioare;

23 2. lucrări de reabilitare energetică a anvelopei ...”

Tinand cont de faptul ca lucrarile se exectau in zona protejata conform prevederilor Art 3 alin 1 lit. b era obligatorie autorizatia de construire

“Autorizaţia de construire se eliberează pentru:

b) lucrări de construire, reconstruire, extindere, reparare, consolidare, protejare, restaurare, conservare, precum şi orice alte lucrări, indiferent de valoarea lor, care urmează să fie efectuate la construcţii reprezentând monumente istorice, inclusiv la cele din zonele lor de protecţie, stabilite potrivit legii;”

Articolul 24 din Legea 50/1991

Constituie infracțiuni și se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă următoarele fapte:

a)   executarea fără autorizație de construire sau de desființare ori cu nerespectarea prevederilor acesteia a lucrărilor prevăzute la art. 3 alin. (1) lit. b), cu excepțiile prevăzute de lege;

 

            Ca urmare, asociatia noastră a sesizat atât Poliția Locală, cât si Poliția Națională. Veniți la fața locului, agentii Politiei Locale nu au dispus oprirea lucrărilor, cu toate că au constatat că lucrările se efectuau în zona protejată “BV-IV-M-B-340” din PUG, iar echipa care le execută nu a putut prezenta vreo autorizatie de construire, ci doar un “ordin de începere lucrări”.

            Din acest motiv, a doua zi, firma domnului Butuza a executat lucrarile ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat,  sub ochii Sectiei 1 de Politie, care este chiar vis-a–vis,  beneficiind de largul concurs al Politiei Locale, subordonată și complice a primarului Colect-ban.

            Mentionăm că acest abuz nu este prima abatere a primarului Colect-ban si a găștii de habarnisti” de care s-a inconjurat, întrucât anterior aceștia:

-        Au fost acuzati de un dezvoltator imobiliar ca i-ar fi cerut 200.000 EURO spaga pentru a nu incepe scandalul “American Dream”

-        i-au atribuit direct fostului candidat al USR Sector 4 avocatul Dobrev,  180.000 EURO pentru consultanta avocatiala

-        nu au pus in executare hotarari judecatoresti definitive

-        au trimis cu buna stiinta oamenii la moarte in “Catacombele Brasovului” cu toate ca stiau ca nu exista aviz ISU si autorizatie de functionare

-        au inchiriat gratis aceste “catacombe” catre o asociatie “prietena” cu incalcarea codului administrativ (OUG 57/2019) fara a avea acordul Consiliului Local

-        Primarul Colliban a dat din fondurile Primariei catre asociatia Scotch Club a carei membru fondator era aproape un million de euro,  aflandu-se intr-o incompatibilitate evidenta

-        Primarul Colliban , in mod ilegal atunci cand a plecat in concediu in loc sa ii transfere atributiile postului de primar Viceprimarului ales prin HCL, i le-a transferat cu incalcarea Art 244 din OUG 57/2019 administratorului public al Orasului Brasov nimeni altcineva decat condamnata definitiv pentru abuz si fals Adriana Miron

 

vezi plangerea penala:

JoomlaMan