aviz negativ pt Biserica Ortodoxa Romana - Asociatia Salvati Circulatia in Scheii Brasovului

Cu USR la carma, România se indrepta cu pasi repezi spre un stat ateu cu un puternic iz  Antihrist, asta in ciuda faptului ca suntem un popor Crestin Ortodox  in proportie de 90%!

 

Sa ne reamintim totusi de unde vin primarul orasului Brasov cit si sora arhitectului sef al Brasovului (Manolache), si anume  vin din partidul :

 • celor mai onesti muritori, cei  care nu demult stabileau ca inhumarea persoanelor  decedate cu/de COVID, PRIN ORDIN DE MINISTRU, sa se faca fara haine si cu sicrie/saci  sigilate pe motiv ca “ Romanii isi pupa mortii” – vezi declaratii Andreea Moldovan fost secretar de stat si actual MARE expert OMS ;)  ;
 •  din partidul celor care nu jura pe biblie la investire ca ministru/ prim ministru al Romaniei – tara ortodoxa de la romani incoace ;
 • din partidul celor care au restrictionat accesul preotilor la capul bolnavilor, in stare grava,  localizati la ATI, cu/de Covid - in era “inteleptului” Vlad Voiculescu;
 • din partidul celor care au stat la baza sesizarilor repetate (pe surse) in urma carora IPS TEODOSIE a fost amendat de 3 ori in aceeasi zi pentru “nerespectarea carantinei” si participarea, in ciuda testelor PCR NEGATIVE, la Sfanta Liturghie ;
 • din partidul unde primarul sectorului 1 Bucuresti, Clotilde Armand, afirma ca occidentul nu mai are nevoie de credinta pentru ca a gasit confortul MATERIAL!!!!!!!!!!!
 • din partidul primarului  general al capitalei care a  renuntat (in proportie de peste 80%) la luminitele de Craciun si la APA CALDA A LOCUITORILOR;
 • din partidul primarului  din Timisoara, cel care din rea voina/credinta sau prea multa prostie nemteasca, a tinut si tine oamenii in frig;

Atat primarul cit si arhitecta sefa, in nota partidului USR,  Satanista si/sau Antihrista ar zice unii, au tinut si ei sa penalizeze Biserica Ortodoxa Romana dupa cum urmeaza:

Dupa ce au permis construirea de hoteluri si locuinte in Poiana Brasov pe criterii mai mult decit subiective, dupa ce au comasat  o “livada” cu o “padure” si a iesit numai o “livada” cu micsorarea fondului forestier National,  autorizand complexul Silver Mountain, arhitecta sefa Marilena Manolache,  cit si  CTATU s-au gandit sa incalce Legea 350/2001 atribuindu-si prerogative  Consiliului Local, sa isi dea cu parerea despre “oportunitatea” amplasarii / construirii unei manastiri/hotel in zona Poiana Brasov. Constructia urma sa fie sustinuta 100% de Biserica Ortodoxa Romana pe terenul aflat in proprietate proprie.

                In realitate pentru un PUZ, Arhitectul sef trimite un aviz motivat in drept si in fapt care este dezbatut in CTATU, ce are doar rol consultative!

                Mentionam faptul ca in mod legal CTATU doar “fundamenteaza avizul arhitecului sef” iar avizul CTATU este consultativ, urmand ca dupa “consultarea” de catre CTATU proiectele sa ajunga pe masa Consiliului Local,  pentru votarea “oportunitatii”.

Art 35 indice 1 alin 1 Legea 350/2001

                “În vederea fundamentării deciziilor de avizare a documentaţiilor de amenajare a teritoriului, urbanism şi arhitectură ale Ministerului Dezvoltării Regionale şi Locuinţei se constituie Comisia Naţională de Dezvoltare Teritorială, organism ştiinţific, consultativ, fără personalitate juridică, formată din functionari publici şi specialişti atestaţi în domeniu. (alineat revenit la forma anterioară prin art. unic din Legea nr. 86/2017, ca urmare a respingerii O.U.G. nr. 100/2016, în vigoare de la 5 mai 2017)”

Art 36, alin 5 Legea 350/2001

                În activitatea lor, arhitecţii - şefi sunt sprijiniţi de Comisia tehnică de amenajare a teritoriului şi urbanism, comisie cu rol consultativ care asigură fundamentarea tehnică de specialitate în vederea luării deciziilor. (alineat revenit la forma anterioară prin art. unic din Legea nr. 86/2017, ca urmare a respingerii O.U.G. nr. 100/2016, în vigoare de la 5 mai 2017)”

 

Art 36 alin 12 literele b si c Legea 350/2001

                “Structura de specialitate condusă de arhitectul - şef al judeţului, al municipiului Bucureşti, al municipiului sau al oraşului îndeplineşte următoarele atribuţii principale:

                b) convoacă şi asigură dezbaterea lucrărilor Comisiei tehnice de amenajare a teritoriului şi urbanism;

 Art 37

                “(1) În scopul îmbunătățirii calității deciziei referitoare la dezvoltarea spațială durabilă, în coordonarea președinților consiliilor județene și a primarilor de municipii și orașe, respectiv a primarului general al municipiului București se constituie Comisia tehnică de amenajare a teritoriului și urbanism, ca organ consultativ cu atribuții de analiză, expertizare tehnică și consultanță, care asigură fundamentarea tehnică a avizului arhitectului-șef.

                              

                Cu toate ca  Manolache a emis aviz pentru PUZ-ul Sticlariei, pentru PUG-ul ce a permis construirea in Poiana Brasov si nenumarate PUZ-uri din zona,  s-a gandit dansa ca ar fi bine sa emita aviz nefavorabil tocmai Bisericii Ortodoxe Romane,  pentru construirea unui manastire/hotel.

                Mentionam faptul ca acest aviz nefavorabil nu este motivat in drept si in fapt, cat si faptul ca CTATU nu a fundamentat acest aviz, oricum punctul de vedere al CTATU fiind doar consultative!

                Deasmenea din declaratiile Consilierilor Locali,  acestia ne-au comunicat ca nu a ajuns pe masa lor acest proiect pentru a vota oportunitatea, deoarece cu siguranta ar fi gasit ca este “oportun”!

                In realitate arhitecta sefa si gasca de USR-isti ce conduce Brasovul nu doresc ca proiectul sa ajunga pe masa consiliului local format in principal de Crestini Ortodoxi ce cu siguranta ar vota oportunitatea unui proiect al Bisericii Romane.

                In concluzie din pacate unul din cele mai frumoase orase din tara are la conducere:

 • un primar falsificator,  specialist in atribuiri directe;
 • o viceprimarita mare specialista in incalcarea Legii 307/2006 (vezi functionarea ilegala Amural in Catacombe) ;
 • un administrator public condamnat definitiv pentru fals si abuz in serviciu, Adriana Miron;
 • un erbivor in persoana purtatorului de cuvant Radu Hossu;
 • un architect sef , Marilena Manolache, fix in nota partidului USR, un adevart devorator de familie traditionala si/sau credinta;

Iata ce nu s-au sfiit acestia sa comunice Brasovenilor mintinudu-i in ceea ce priveste Legislatia.

Comunicat de presa CTATU:

“Primarul USR al Brașovului declară război Bisericii Ortodoxe Române: REFUZĂ ca la Poiana Brașov să fie ridicată o mănăstire

Allen Coliban, primarul USR al Brașovului, partid declarat anti-clerical și cu atacuri extrem de violente și de dese la adresa ortodocșilor și a Bisericii Ortodoxe Române, continuă să propage valul de ură împotriva credincioșilor. Asta, dacă analizăm ultima decizie a Primăriei condusă de edilul devenit notoriu pentru că a mințit în CV-ul său înainte de alegeri.

Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului şi Urbanism (CTATU) din cadrul Primăriei municipiului Braşov nu a avizat solicitarea Arhiepiscopiei Ortodoxe Sibiu de a emite un studiu de oportunitate pentru ridicarea unui aşezământ monahal şi a unei unităţi de cazare în Poiana Braşov. Membrii comisiei au cerut clarificări beneficiarului investiţiei, subliniind că din documentaţia prezentată de acesta nu rezultă oportunitatea ridicării unor astfel de construcţii.

”Acest proiect nu a fost avizat de CTATU deoarece din documentaţia prezentată nu a rezultat oportunitatea”, transmite, miercuri, Primăria Braşov, referitor la decizia Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului şi Urbanism care nu a avizat solicitarea Arhiepiscopiei Ortodoxe Sibiu.

Arhiepiscopia doreşte să ridice, pe strada Poiana Soarelui din Braşov, un aşezământ monahal şi o unitate de cazare în apropierea centrului de echitaţie la aproximativ doi kilometri de bisericuţa de lemn Poiana Braşov.

Membrii Comisiei de Urbanism a Primăriei au solicitat beneficiarului mai multe clarificări, între altele legate de oportunitatea şi impactul realizării infrastructurii (circulaţii, utilităţi) asupra peisajului, zonei naturale şi biodiversităţii, dar şi de modalitatea de integrare în peisaj (studiu de peisaj şi imagine) a construcţiilor propuse.

Totodată, reprezentanţii Primăriei Braşov au solicitat beneficiarului, în vederea reanalizării documentaţiei, „clarificarea eventualei apartenenţe a unor zone din sit la fondul forestier - Aviz/punct de vedere RPLP Kronstadt/ Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva”.

Autorităţile din Braşov mai vor clarificări cu privire la:

Modalitatea de integrare în peisaj (studiu de peisaj şi imagine) a construcţiilor propuse, inclusiv gabarite maxime, impactul inserţiilor asupra vegetaţiei existente pe sit (ridicare topografică cu marcarea tuturor elementelor vegetale), inserarea construcţiilor în sit (declivitatea naturala a terenului, orientare);

Oportunitatea şi impactul realizării infrastructurii (circulaţii, utilităţi) asupra peisajului, zonei naturale şi biodiversităţii;

Analiza modalităţii de stabilire a indicatorilor urbanistici propuşi şi corelarea acestora cu zonele funcţionale conform Finalizare PUZ Braşov

Arhiepiscopia Ortodoxă Sibiu împreună cu o societate comercială cu răspundere limitată care se prezintă drept dezvoltator imobiliar au solicitat, în calitate de beneficiari, emiterea unui Aviz de Oportunitate pentru documentaţia de urbanism PUZ ”Aşezământ monahal şi centru de sănătate cu cazare” Strada Poiana Soarelui din Braşov”.

Membrii comisiei de urbanism au luat decizia de neavizare săptămâna aceasta, marţi.

 

JoomlaMan