liberalii pregătesc o nouă amnistie:

Pe modelul PSD OUG 13………… liberalii pregătesc o nouă amnistie
pentru aleșii care nu au respectat legea

Majoritatea de dreapta din Parlament pregătește o nouă amnistie pentru aleșii care nu au respectat legea.

O propunere legislativă, inițiată de PNL-iști, urmează să primească votul actualei majorități.

Această propunere nu urmărește altceva decât să anuleze un articol din Ordonanța 26/2012, astfel încât aleșii locali și din alte instituții să poată încheia de capul lor contracte cu case de avocatură pe orice suma de bani fără a avea vreun control al organului deliberativ (Consiliul Local).


De exemplu, până în prezent, un primar care nu avea acordul consiliului local nu avea dreptul să angajeze case de avocatură private pentru a reprezenta primăria în diverse procese. Cu toate acestea, din cauza proceselor intentate de regulă de cetățenii lezați în unele drepturi direct împotriva primarului pentru diverse abuzuri ale acestuia, foarte mulți primari au ales să plătească bani grei firmelor de avocatură ca să îi scape de răspundere, fara a avea acordul consilierilor.
Un caz este chiar cel al primarului de la Sighetul Marmației, Ovidiu Gheorghe Nemeș, deja condamnat pentru un astfel de abuz.

Un alt caz este al președintelui Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, alt caz este al conducerii companiei de stat Romatsa, altul al conducerii Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime SA Constanța, iar lista poate continua.

Cel mai interesant caz este însă, de departe, cel al “liberalului” George Scripcaru, fost primar de Brașov. Acesta a dat sute de dosare pe mana caselor de avocatură private, fără a avea măcar o singură hotărâre de consiliu local. Surse apropiate primarului susțin că sumele plătite avocaților ajung, în ani de zile, la milioane de euro. Partea cea mai ciudată este că, în cazul Scripcaru, DNA Brașov a fost sesizat de 2 dezvoltatori imobiliari care, pentru ca au refuzat sa de-a spaga ceruta, au ajuns sa aiba aproximativ 65 procese cu Primaria Brasov, respectiv cu Institutiile Statului din Brasov, care, probabil la cererea lui Scripcaru au refuzat sa le dea avize.

In mod ciudat insa, DNA “cerceteaza” de aproximativ 5 ani si jumatate cum domnul Scripcaru, de unul singur, a incalcat aceeasi lege de sute de ori, asteptand parca majoritatea din Parlament sa voteze “varianta de OUG 13 marca PNL-USR”

In tot acest timp cei ce au refuzat sa dea spagile cerute, au la acest moment sute de apartamente construite in Brasov pe care nu le pot intabula, ajungand sa se judece pentru a obtine orice act, fie cu Primaria Brasov in peste 65 dosare avand castig de cauza im peste 95% din acestea, fie cu I.S.U Brasov, fie cu Comisia de Circulatie,ba chiar cu cei de la Compania Apa.

In tot acest timp fostul primar al orasului Brasov se lauda cu faptul ca, colegii sai liberali, au propus modificarile legii in baza careia era aproape sa fie trimis in judecata iar in termenul cel mai scurt acestea vor fi aprobate in Camera Deputatilor de catre majoritatea PNL-USR iar apoi legea va fi promulgata de Președintele României, domnul Klaus Iohannis.

Reprezentantii societatii civile doresc sa organizeze o ampla manifestatie de protest in fata Ministerului de Justitie, a sediului PNL si a sediului USR in data de 17.03.2021, miting ce le-a fost aprobat de Primaria Capitalei, sustind ei ca, USR-PNL pare sa continue practicile ilegale ale PSD-ului.

 

 


        

 

 


 

JoomlaMan