Comunicat de presa

O gașcă mare de golani distruge patrimoniul istoric al țării cu sprijinul parlamentarilor liberali

 

Locuitorii Brașovului văd cum elementele istorice din orașul lor sunt distruse pe zi ce trece. Asta, în timp ce responsabili golani din instituții ale Statului Român se fac că nu văd abuzurile și distrugerile produse uneori chiar de autoritățile locale.

Astfel, Șcheii Brașovului își pierd pe zi ce trece din parfumul trecutului pentru că autoritățile le permit infractorilor să joace cum vor peste patrimoniul românilor, ba chiar fac tot ce este posibil să îi protejeze în fața celor abilitați să păstreze intacte ariile protejate.

Printre infractorii bine înfipți în anumite instituții și care primesc salarii din banii cetățenilor pentru a le proteja acestora casele și habitatul, se numără angajați de la Poliția Locală Brasov, de la Inspectoratul de Stat în Construcții Brasov, de la Directia Județeană de Cultură Brasov, Direcția Urbanism Brașov!

Toate aceste instituții au închis ochii la abuzurile fostului primar al Brașovului, George Scripcaru.

O întreagă armată de golani de la Poliția locală Brașov, interesați mai mult de funcția pe care o ocupă decât de salariu, se fac că nu știu de lucrările făcute fără autorizație pe strada General Traian Moșoiu, strada ce apare ca monument istoric in lista monumetelor istorice la pozitia 127  avand numarul BV -II- s-B- 11296  Ansamblul urban „Scheii Brasovului”, lucrari in urma carora aceasta strada s-a prabusit distrugand partial doua case de pe strada Piatra Mare nr. 34, 34A - vezi aici anexa in format pdf

 

 

Direcția Județeană de Cultură a emis aviz negativ pentru lucrările de asfaltare făcute de primarul-rușine al Brașovului, în totală bătaie de joc față de istoria orașului. Asadar, fostul primar-scripcar al orașului de sub Tâmpa stia, la rândul său, că nu poate face nicio lucrare fără a  obține avizul favorabil și fără o autorizație de construire. (Anexez aviz nefavorabil Direcția Județeană de Cultură)

În schimb, nici actualul primar -Facebook al Brasovului   nu a acționat diferit, sesizând în mod calomnios Parchetul în cazul drumurilor construite în afara zonei protejate,(asa zisul proiect ilegal America Dream  care, spre deosebire de lucrările făcute de Scripcaru, respectau traseul stabilit prin planurile de urbanism pe care mașinile de urgență (ale pompierilor, poliției sau ambulanței) puteau ajunge facil pe străzile Piatra Mare și Cetinii). Diferența este dată de faptul că  locuința familiei sale se află la circa 50 de metri de strada General Traian Moșoiu (o zonă protejată pe care există foarte multe monumente istorice),  iar modernizarea acesteia a avut ca efect distrugerea străzii în anul 2017, lucru ce cu siguranta nu putea trece neobservat de Senatorul Coliban. Din pacate acesta nu a simtit atunci nevoia sa sesizeze Parchetul cu toate ca era vorba de un monument istoric.

Un golan important este Aldea Nicolae, șeful Poliției locale Brașov, care a executat orbește ordinul primarului și, când polițiștii au sosit la fața locului unde erau executate lucrările de oamenii scripcarului, nu au cerut autorizația de construire (știind că nu există) și nici nu a sesizat organele de cercetare penală, ascunzând astfel infracțiunea (omisiunea sesizarii).

La fel au procedat și golanii de la ISC Brașov. Aceștia au trimis o adresă către ISC Central în care arătau că strada General Traian Moșoiu este monument istoric și că s-a prăbușit și a distrus casele locuitorilor din zonă, ascunzand faptul că se executau lucrări de modernizare a strazii fără autorizație - vezi dovada aici

Golanul sef inspector-șef regional Tiberiu Ilie (zis si Setilă)  nu a sesizat infracțiunea, iar grupului fomat din Poliția Locală și ISC Brasov i s-a alăturat și o golancă: femeia care ocupă funcția de director în cadrul Direcției Județene de Cultură Brașov, Tanti Ruxi numita chiar de Scripcaru ce nu a catadicsit să anunțe organele de cercetare penală, cu toate că știa că scripcarul golan încălca  în mod flagrant legea penală, chiar dansa eliberandu-i aviz nefavorabil.

( Anexez Prevederi Legale  Art.3  litera (b) si Art.24 litera (a) din Legea 50/1991)

Art.3, litera b) Lucrări de construire, reconstruire, extindere, reparare, consolidare, protejare, restaurare, conservare, precum și orice alte lucrări, indiferent de valoarea lor, care urmează să fie efectuate la toate categoriile de monumente istorice prevăzute de lege - monumente, ansambluri, situri - inclusiv la anexele acestora, identificate în același imobil - teren și/sau construcții, la construcții amplasate în zone de protecție a monumentelor și în zone construite protejate, stabilite potrivit legii, ori la construcții cu valoare arhitecturală sau istorică deosebită, stabilite prin documentații de urbanism aprobate;

Art.24 Constituie infracțiuni și se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă următoarele fapte:Litera a) executarea fără autorizație de construire sau de desființare ori cu nerespectarea prevederilor acesteia a lucrărilor prevăzute la art. 3 alin. (1) lit. b), cu excepțiile prevăzute de lege;(la 15-08-2020, Litera a) din Articolul 24 , Capitolul III a fost modificată de Punctul 1, ARTICOLUL UNIC din LEGEA nr. 171 din 12 august 2020, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 730 din 12 august 2020 )

Ulterior dezastrului, pentru a acoperi nemulțumirea locuitorilor, Directia de Urbanism Brasov a emis o autorizație de construire in regim de urgenta pentru un zid de sprijin, construit și plătit din bani publici, golanii urbaniști nepunându-și problema de ce ar fi necesar acest zid.

Venind la fața locului, pentru ca gașca de golani să poată fi completată în modul cuvenit, Brigada  Rutieră Brașov a tăcut la fel de vinovat, cu toate că lucrările care au distrus strada și casele oamenilor se desfășuraseră fără avizul Brigazii Rutiere.

Mai mult, pentru că astfel de abuzuri există în toate marile localități istorice ale țării, mafia golanilor politici din România dorește să înlăture orice răspundere penală pentru cei care le săvârșesc, eliminând din Legea nr.50/1991 acele articole care incriminau astfel de fapte împotriva zonelor protejate.

Acum, gașca de liberali din Parlament vrea să modifice articolul 24 lit b din Legea de mai sus, propunerea aceasta fiind deja votată de majoritatea din Senat.

Unul dintre membrii asociatiei noastre a sesizat DNA Serviciul Teritorial Brasov pentru a cerceta aceste „coincidente” in urma carora Institutiile Statului platite sa protejeze patrimoniul cultural, au avut grija sa il ascunda pe Scripcaru atunci cand lucrand fara autorizatie de construire a distrus parte din aceasta.

Din pacate D.N.A-Serviciul Teritorial  Brasov nu pare sa se grabeasca sa finalizeze acest dosar, Scripcaru laudandu-se ca a cerut colegilor sai din PNL sa modifice acest Art. de lege ce    l-ar ajuta si pe el si pe alti infractori sa scape de sanctiunea penala dupa ce au distrus cu buna stiinta patrimoniul cultural al tarii.

JoomlaMan