Guvernul PNL continuă corupția bazată pe baronii locali după modelul PSD - ist

 

Primarul Brașovului a scăpat printre degetele procurorilor DNA după modelul președintelui Iohannis,

asta, deși George Scripcaru i-a prejudiciat pe brașoveni cu sute de mii de euro.

 

S-a împământenit ideea că baronii locali, care învârt la degetul mic un oraș, un județ sau chiar o regiune sunt o invenție a PSD. Se pare, însă, că partidul aflat în prezent la guvernare, PNL, se bazează pe aceleași „principii”.


Despre George Scripcaru, primarul în exercițiu al orașului Brașov, a curs multă cerneală în mass-media. Aflat în funcție din anul 2004, Scripcaru a fost protagonistul mai multor anchete jurnalistice și a avut de-a face cu sălile de judecată în dese rânduri. De fiecare dată însă, precum celebra jucărie „Hopa Mitică”, a căzut în fund și s-a ridicat imediat...... Nu s-a spart, nu s-a stricat..... Dimpotrivă, își continuă nestingherit afacerile.


Astăzi vom vorbi despre un proiect imobiliar pe care „primarul Georgică” l-a blocat și, profitând de funcția și de influența sa, pare să „hipnotizeze” și instanțele de judecată.


Casă de avocatură angajată pe bani publici

  • Intrând în miezul problemei, povestea începe din anul 2017, când construcția unui complex imobiliar în Brașov a fost anulată ilegal de Municipalitate. După o suită de procese, dezvoltatorului i s-a spus că a expirat PUZ-ul statului platit din bani publici , ceea ce nu există în lege! Ba, mai mult, dezvoltatorul s-a trezit și cu o plângere penală, pentru infracțiune la Politie in conditiile in care cu cateva luni in urma aceiasi Politie Locala ii daduse amenda contraventionala pentru ca decopertase mai multe drumuri stravechi .
  • La rândul lor, reprezentanții firmei au făcut și ei mai multe plângeri împotriva edilului brașovean, acuzându-l printre altele, și de faptul că, împreună cu oamenii săi de casă, n-au avut nicio jenă să construiască fara Autorizatie de Constructie pe un sit arhitectural,Ansamblul Urban Scheii Brasovului , fără nicio aprobare în acest sens de la vreo instituție abilitată mai exact sa inlocuiasca rocile de bazalt din Schei cu mixturi asfaltice lucru ce necesita Autorizatie de Constructie conform legii.
  • Dosarul acesta trenează de aproximativ 1 an la Parchetul de pe Langa Tribunalul Brasov si nici-un procuror nu are curajul sa il trimita in Judecata pe Primarul ce a dat ordin sa se execute lucrari de modernizare strazi intr-o zona de monumente istorice fara Autorizatie de Constructie .
  • Iar ca tacâmul să fie complet, George Scripcaru ar fi angajat și diverse case de avocatură (bineînțeles, alese pe „sprânceană”), pe banii Primăriei, ca să reprezinte Primaria Brasov în Instanță in sute de dosare. Într-o situație cu totul excepțională, primarul ar fi avut nevoie de aprobarea Consiliului Local ca să recurgă la o astfel de metodă, hotărâri pe care nu le-a avut în sutele de dosare cu care s-a confruntat. Potrivit surselor de încredere, vorbim despre abuz în serviciu în formă continuată, cu prejudicierea Primăriei Brașov cu sume de milioane de euro, bani plătiți caselor de avocatură amintite, fapt confirmat și de Curtea de Conturi (vezi răspunsul). În acest dosar, însă, primarul a angajat de capul lui, ilegal, fără Hotărârea Consiliului Local, casa de avocatură pe care a dorit-o, platind-o din bani publici . Speța se află „ în cercetare „ la DNA Serviciul Teritorial Brașov de aproximativ 5 ani.
  • De altfel, DNA Brașov pare că face tot posibilul ca să-i fie pe plac „domnului Georgică”. Forul menționat a adunat de la instituțiile din subordine toate plângerile depuse împotriva lui George Scripcaru, pe motiv că este organul competent în a analiza aceste reclamații. După trei ani, surpriză! Dosarul este clasat pe motiv că... DNA Brașov nu este instituția competentă în soluționarea acestor cazuri!!!

 


Lovitura de teatru!

  • Interesant este faptul că la nici două zile după ce dezvoltatorul imobiliar a atacat în instanță rezoluția DNA Brașov în dosarul menționat, acesta a aflat din presa brașoveană că este trimis în judecată! Motivul? Ar fi decopertat un drum săpat în anii 2007-2008 de Vectra SRL, o firmă de casă a Primăriei Brașov! După o săptămână și ceva, s-a primit și rechizitoriul, ale cărui neconcordanțe au fost atacate în instanță.Cel mai fraprant fiind aceea ca o fapta ce era prevazuta ca si contraventie si pentru care fusese amendat in acest sens , era incadrata acum ca si infractiune cu toate ca terenul nu se afla in zona monumentelor istorice asa cum se intampla in cazul Primarului . 
  • Coincidența face ca la același Parchet și la aceeași secție de poliție să se afle și plângerea dezvoltatorului împotriva primarului George Scripcaru, care, încălcând Art. 3 al. (1) litera b din Legea 50/1991, a dat ordin ca pe străzile „Piatra Mare”, „Cetinii”, „General Mosoiu” să se execute, fără Autorizație de Construcție, lucrări de modernizare, mai exact de înlocuire îmbrăcăminte de pavaj din calupuri de roci balzaltice cu mixuri asflatice (vezi avizul nefavorabil de la Direcția de Cultură). Primarul nu s-a împiedicat de amănuntul că aceste străzi se află în sit-ul arhitectural Scheii Brașovului... (vezi harta)
  • Întâmplător sau nu, construită fără proiect , fara avizarea unui verificator autorizat, strada „General Mosoiu” s-a prăbușit peste oameni. Iar George Scripcaru nu poate invoca necunoștința de cauză, din moment ce obținuse aviz nefavorabil în faza de consultare a acestui proiect de la Direcția de Cultură... vezi articol ziar:

  • În concluzie, în loc să-l cerceteze pe primarul afacerist pe bani publici, organele statului au sărit, ca la un semnal, asupra dezvoltatorului blocat în afacere pentru să a refuzat să dea șpagă.
  • Cei trimiși în judecată pentru fapte în urma cărora fuseseră amendați contravențional anunță că, în cazul în care instituțiile de cercetare penală nu vor aplica legea în mod unitar, se vor adresa Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ), unde vor solicita cercetarea modului pentru care Primarul Orașului Brașov, George Scripcaru, este tratat în mod diferit față de „muritorii de rând”. Chiar și când acesta acesta încalcă Legea 50/1991 într-o zonă cu monumente istorie, cum este ”Scheii Brașovului”...

 

JoomlaMan