Fara penali in functii publice????

Fara penali in functii publice .....cu exceptia penalilor din USR!!!

 

În primul rând o să arătam  faptul că USR  nu sunt ceea ce par  și în realitate sunt un partid de hoți specializați,  cu mici exceptii , vârful de lance consideram  că este Allen Coliban și „ gașca”  din Brașov.

  1. Condamnata penal definitiv pentru abuz si fals , Adriana Miron – Administrator public al celui mai frumos oras al Romaniei .

Astfel de îndată ce a ajuns primar,  contrar sloganului cu  care au păcălit votanții   „fără penali în funcții publice„ acesta a numit-o ca Administrator public pe condamnata definitiv in penal  pentru abuz in serviciu  și fals  Adriana Miron.

Conform deciziei  Curții de Apel București din 17 decembrie 2015 ea a primit o condamnare definitivă, cu suspendare. 

„În baza art. 86 ind. 1 V.C.p. suspendă sub supraveghere executarea pedepsei pe un termen de încercare de 5 ani (până în luna decembrie a anului trecut – n.n.)”, se arată în decizia instanței. 

Chiar mai mult decât atât,  în anul 2022 , dl. Allen Coliban ,  când a plecat în concediu și de drept conform Codului administrativ trebuia să fie înlocuit de către Viceprimarul Rusu  , pentru a nu-i permite acestuia accesul la documente prin   încălcarea articolelor 61,154, 155, 152, 163, 157,244 din OUG 57/2019   a numit-o în mod ilegal ca inlocuitor pe Adriana Miron.  Din câte cunoaștem atacând în instanță această numire viceprimarul Rusu a avut câștig de cauză.

In acest sens intelegem sa anexam solutia pe scurt din cadrul dosarului 1853/62/2022 solutie ce a fost mentinuta prin Decizia nr.  459  din 25.08.2022 a Curtii  de Apel Brașov , in care instanta a considerat atat de  ilegal actul emis de primarul Coliban incat a dispus suspendarea acestui act pana sa se judece fondul , pe care dealtfel l-a si pierdut .  

07.06.2022

Ora estimata: 12:30
Complet: CAF1
Tip solutie: Admite cererea
Solutia pe scurt: Admite excepţia lipsei calităţii procesual active a reclamantei U.A.T. Municipiul Braşov prin înlocuitor Rusu Sebastian Mihai, excepţie invocată prin întâmpinare de pârâta U.A.T. Mun Braşov prin Primar şi în consecinţă : Respinge, ca fiind formulată de o persoană fără calitate procesual activă, cererea U.A.T. Municipiul Braşov prin înlocuitor Rusu Sebastian Mihai depusă în contradictoriu pârâţii U.A.T. Municipiul Braşov prin Primar Coliban Allen, Primarul Mun.Braşov Allen Coliban şi Miron Adriana Laura. Respinge, în consecinţă, excepţia lipsei dovezii calităţii de reprezentant legal al U.A.T. Mun.Braşov, în privinţa unuia dintre semnatarii cererii - Rusu Sebastian Mihai - excepţie invocată prin întâmpinare de pârâta U.A.T. Mun Braşov prin Primar. Respinge, în consecinţă, excepţia nulităţii cererii de chemare în judecată pentru lipsa calităţii de reprezentant al U.A.T. Mun.Braşov, în privinţa unuia dintre semnatarii cererii - Rusu Sebastian Mihai - excepţie invocată prin întâmpinare de pârâta Miron Adriana Laura. Respinge ca nefondate excepţiile lipsei capacităţii procesuale de folosinţă şi lipsei calităţii procesual active a viceprimarului Rusu Sebastian Mihai, excepţii ridicate prin întâmpinare de pârâta Miron Adriana Laura. Respinge ca nefondată excepţia lipsei de interes, excepţie ridicată prin întâmpinare de pârâta Miron Adriana Laura. Admite cererea formulată de reclamantul Rusu Sebastian Mihai, în calitate de viceprimar în cadrul Primăriei Municipiului Braşov, în contradictoriu cu pârâţii U.A.T. Municipiul Braşov prin Primar Coliban Allen, Primarul Mun.Braşov Allen Coliban şi Miron Adriana Laura. Suspendă executarea Actului Adiţional nr.1/19.05.2022 la Contractul de management nr.11/07.12.2021, până la soluţionarea acţiunii de fond privind constatarea nulităţii acestui act. Executorie de drept. Cu recurs în 5 zile de la comunicare. Cererea de recurs se depune la Tribunalul Braşov. Pronunţată în condiţiile art.396 alin.2 Cod procedură civilă, azi 07.06.2022.
Document: Hotarâre  539/2022  07.06.2022

Acest lucru a fost sesizat de noi la DNA ST Brasov  și de Domnul Viceprimar ce a fost prejudiciat cu salariul pe care l-ar fi încasat în perioada în care ar fi deținut funcția de primar.


 II. Prezumtia de vinovatie ....

În anul 2021,  gașca USR  ce a pus mâna pe primăria Brașov a decis sa isi  mulțumeasca  „ lipitorii de afișe”.

In acest sens fără acordul Consiliului Local (singurul ce poate conform codului administrativ ,OUG 57/2019 să permită folosirea cu titlul de gratuitate a patrimoniului privat al localității )  viceprimărița Flavia Boghiu a permis folosirea unui patrimoniu privat al orașului Brașov  ( catacombele orașului ) de către o asociație de lipitori de afișe USR.

Am sesizat și acest lucru către DNA in anul 2021  însă spre surprinderea noastră s-a dispus soluția de clasare in anul 2022.

Analizand  această soluție am rămas surprinsi sa observăm că coincidență sau nu este același Procuror  DNA ce în urmă cu un an și ceva clasa și plângerea pentru fals împotriva lui Coliban susținând că acesta nu a obținut un folos în urma falsurilor postate pe site-ul Senatului cu privire la faptul că  „a absolvit „ două facultăți , în condițiile în care mulți dintre votanții săi l-au votat tocmai pentru că avea   terminate două facultăți ( sau cel puțin așa au crezut ei ).

Atacând soluția de clasare am specificat catre DNA ( anexand dovezi )  că  acest procuror ( Danca Geoarge)  este prieten cu gașca  de la primarie si ca are  obiceiul de al ridica pe domnul Coliban de la petreceri atunci când se îmbată ,dând ca exemplul o petrecere de la Văliug din anul 2021.

 In acest sens , imediat cei de la DNA  l-au indepărtat pe acest procuror usr-ist și au dispus si redeschiderea urmăririi penale.

În ceea ce privește cuantumul prejudiciului in valoare de 304.010  Ron  aratam ca acesta este cert , confirmat  și de Curtea de Conturi prin raportul efectuat  iar  primăria Brașov a contestat în instanță  si  în dosarul numărul 115/62/2023   a pierdut definitiv deci există un prejudiciu cert.

De altfel , în același dosar prin aceeași hotărâre s-a reținut și prejudiciul creat de membul fondator al Scotch  Fotbal Club Brașov ( domnul Allen Coliban ) ce în această calitate de membru fondator si de primar a propus Consiliului Local să atribuie o sumă de circa 3, 5 milioane Euro către Fotbal Club Brașov, sumă despre care nimeni nu cunoaște pentru ce a fost folosită.

Menționăm faptul că și acest lucru a fost sesizat de noi la DNA și așteptăm impunerea  măsurilor legale  și împotriva exmatriculatului cât și faptul că în declarația de avere a domnului Coliban  nu apărea faptul că este membru fondator al acestei asociații , arătăm de asemenea faptul că prin hotărârea judecătorească din dosarul numărul 3395/62/2022  acest HCL a fost desființat ca fiind ilegal.

 

Mentionam faptul ca acest lucru era cunoscut foarte bine de catre  Primaria Brasov , acestia comunicand unei societati ce a dorit sa inchirieze catacombele ca doar Consiliul Local inchiria locatia .

Nesimțirea este cu atât mai mare cu cât știind că aceștia au schimbat email-uri doar cu ea, au venit doar în biroul ei fiind văzuti  de către întreaga primărie , încearcă să arunce „  găina moartă”  catre viceprimarul Rusu ce nu a avut nicio tangență cu acest subiect dar deja ne am obișnuit cu această practică a USR.

Legat de declarațiile ulterioare ale domnului Drulă și anume că acest dosar a fost clasat în 2022 este bine să reamintim faptul că acest dosar a fost clasat de un procuror certat cu legea ce a clasat fără a audia un martor, fără a cerceta un email, mai exact fără a face o minimă activitate specifică.

Ulterior s-a dovedit că este același procuror ce a clasat dosarul în care era cercetata „ minciuna”   domnul Coliban ce postase pe site-ul Senatului României ca a absolvit două facultăți ,  în realitate fiind exmatriculat  în anul patru și  fiind același procuror ce la petrecerea USR   din anul 2021 de la Văliug  îl  ridica pe  domnul Coliban de pe jos atunci când acesta se îmbătase și  acelasi procuror ce la aceeasi petrecere  făcea poze cu reclamata Flavia Boghiu  căreia  ulterior îi  clasa dosarul.

Ulterior,  acest procuror în mod ciudat după această clasare „ și-a luat zborul”........ din DNA Brașov.

Din păcate acesta este modul de lucru pe care USR  l-a încercat prin domnul Stelian Ion să îl impună în România și anume să numească procurori USR-isti  la DNA pentru a le clasa faptele de abuz și de furt din banul public insa spre ghinionul lor există persoane abilitate ce și-au dat seama ce se încearcă și care au dispus măsurile legale.

  1.  Distrugerea statiunii Poiana Brasov

Așa cum se știe,  domeniul cel mai ravnit din Brașov este urbanismul și construcțiile ce gravitează în jurul acestui  domeniu ,domeniu ce i-a fost   atribuit de către primarul Coliban doamnei  Flavia Boghiu,  cu toate că nimic din studiile aprofundate nu o recomandau pentru această funcție.

In acest sens,  aceasta a aplicat legea după bunul plac emitând zeci de  certificate de urbanism ilegale și de autorizații ilegale .

Aceasta i-a „ blocat”  pe cei ce au reclamat gașca USR  și încălcând legea  50/1991 respectiv legea  350/2001  în scopul obținerii de foloase necuvenite de către diverși prieteni ai primarului aceasta ( prin departamentul ce il are in subordine)  a emis  zeci de autorizații ilegale.

Astfel la baza pârtiei din Poiana Brașov funcționează fără autorizație de construire ,  fără avizul  ISU  respectiv  fără autorizație de funcționare  clubul Nuba Chalet , însă Poliția Locală aflată de facto în subordinea primarului Allen Coliban „nu observă” aceste aspecte.

Menționăm că o buna perioada   pozitia de consilier „ pe probleme de Poliția Locală” a fost ocupata de socrul influencerului Godina , domnul Dascălu,  motiv pentru care domnul Godină s-a simțit nevoit ca deseori să „  latre”  alături de gașca de la USR  cu toate că habar nu avea despre ce este vorba.

La  nici 50 metri de vestitul   Nuba Chalet , în drumul spre colibă , se ridică o altă monstrozitate a erei Coliban,  o clădire pentru care în orice țară din lume erai arestat a doua zi.

Astfel în anul 2020 , când nu era încă  arhitect  șef al Brașovului , actual  Arhitect Sef ( dl. Oprea , in calitated eadministrator al societatii Exibit SRL  )  a elaborat un proiect de 4800 metri patrati  pe un teren de 4000 metri patrati , atingand astfel CUT-ul maxim prevazut in documentatiile de urbansim , abtinand in acest sens Autorizatia de Construire .

Doi ani mai târziu ,  cu încălcarea prevederilor legale fără a fi aprobat un PUZ (  prin care se modifică CUT-ul )  ci  doar un PUD ,  in  bătaie  de joc a fost autorizată o clădire pe același teren de 8000 metri patrati ,   fără a se mai specifica nimic cu privire la CUT , cu toate ca acesta fusese atins prin emiterea autorizatiei initiale .

Cu toate că nu au respectat nici această autorizație de construire  ,  ( doar pentru faptul că era vorba de un coleg de liceu al domnului Coliban , in speta  dl.  Ciungara),   în  data de 08.12. 2023 cu încălcarea OUG 41/2010    a fost emisă o autorizație de intrare în legalitate ,  in condițiile în care   Poiana Brașov era declarată stațiune turistică și nu putea fi emisă autorizație de intrare în legalitate.

 

 

Articolul 1

Prin derogare de la prevederile art. 28, 31 şi 32 din Legea nr.50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, toate construcţiile cu destinaţie turistică, precum şi construcţiile realizate în limita a 200 de metri de la linia de coastă, din staţiunile turistice şi din localităţile aflate pe litoralul Mării Negre, ridicate fără autorizaţie sau cu depăşirea limitei autorizaţiei de construire, aflate pe proprietatea publică sau privată, finalizate sau în curs de execuţie, se desfiinţează.

Pentru ca  stiau foarte bine  că nu pot obține un nou aviz de la Agentia pentru Protectia Mediului  ,  deoarece conform prevederilor legale acesta nu mai poate fi emis (Art 23 din legea 292/2018 )  și nici un nou aviz ISU  ,  pentru ca ilegalitatea să fie și mai mare  , sfidând practic  populația Brașovului aceștia au emis această autorizație de construire „  cu menținerea avizelor inițiale"  , adică cu menținerea avizului ISU  pentru o clădire de 4000 mp  pentru  o clădire ce  măsoară circa 12000 mp și cu menținerea avizului APM ,  in condițiile în care există text expres de lege ce  specifică că acesta nu se poate menține si ca  trebuie modificat.

Articolul 23 din legea 292/2018

(1) Pentru proiectele prevăzute de prezenta lege este interzisă realizarea acestora fără obținerea deciziei etapei de încadrare/acordului de mediu și a aprobării de dezvoltare.(2) Pentru proiectele prevăzute de prezenta lege este interzisă emiterea deciziei etapei de încadrare/acordului de mediu, respectiv a aprobării de dezvoltare pentru lucrări de investiții inițiate sau realizate.(3) Titularii proiectelor au obligația respectării prevederilor deciziei etapei de încadrare, a acordului de mediu și a aprobării de dezvoltare.(4) Titularii proiectelor au obligația respectării termenelor prevăzute în anexa nr. 5, precum și a termenelor stabilite de autoritatea competentă pentru protecția mediului în cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului.

Or, conform  art. 13 Anexa 2 Legea 292/2018 obligatoriu era necesar obtinerea unui nou acord de mediu:

a) Orice modificări sau extinderi, altele decât cele prevăzute la pct. 24 din anexa nr.1, ale proiectelor prevăzute în anexa nr. 1 sau în prezenta anexă, deja autorizate, executate sau în curs de a fi executate, care pot avea efecte semnificative negative asupra mediului.

Mai mult decât atât  , această clădire riscă prin  faptul că nu există parcări  suficiente să blocheze în mod total traficul în zonă și așa îngreunat în timpul weekend-urilor.

Am sesizat și instanța cu privire la această clădire și am sesizat și DNA Brașov.

IV.   Distrugerea zonei protejate Scheii Brasovului 

Una din culmile urbanismului a fost  atinsa atunci când domnul Coliban și-a emis pentru sine însuși o autorizație ilegală  ce încalcă cel puțin 15 prevederi legale și nu o spunem noi ci  o spune instanța în dosarul 4096/62/2022 ce a reținut încălcarea a nu mai puțin de 15 prevederi legale.

Astfel primarul orașului Brașov a încălcat legea 50/1991,  legea 292/2018,  legea 350/2001  și a emis pentru sine însuși în scopul obținerii unui folos necuvenit egal ca și valoare cu mansarda un certificat de urbanism fără PUZ (   deși PUZ-ul  conform art.  47 din legea 350/2001  este obligatoriu în zona protejată).

Menționăm că primarul știa de la început ce vrea să facă și anume că vrea să depășească înălțimea maximă a clădirilor învecinate cu mult mai mult de 0, 50 m cat  prevede PUG- ul Brașovului  , mai exact cu circa 4 m , motiv pentru care eliberându-și un certificat de urbanism făra PUZ nu a fost supus votului în Consiliu Local și nici comisiei de urbanism.

Ulterior ,  cu încălcarea prevederilor legale „ apărătorul spațiilor verzi”  din Brașov a comis câteva falsuri pentru a arăta că are si  spațiu verde,  și anume arată cumnata sa ( arhitecta  ce a elaborat proiectul ) ca pe un teren de 181 mp se pot construi 97 mp de clădire,  100 mp  de spațiu betonate dar și 48 mp de spații verzi.

Stiind că au falsificat documentatia tehnica ,  nu au cerut avizul Agentiei pentru Protectia Mediului , aviz ce era obligatoriu nefiind vorba de o simplă locuinta unifamiala  și de consolidare a unei clădiri existente.

Mai mult decât atât ,  cu toate că clădirea se învecinează cu o stradă cu lățime de 3, 5 m  , clădirea domnului Coliban a ieșit în consolă peste domeniul public blocând  astfel accesul autospecialelor   ISU.

De asemenea , pentru a putea autoriza această enormitate primarul și a traficat influența și pe lângă funcționarii publici de la Directia Judeteana pentru Cultura  Brașov ce i-au emis un aviz ilegal , lucru reținut prin hotărârea judecătorească definitivă și necontestat de către cei de la Direcția Județeană de Cultură ce nu au făcut recurs în termenul legal.

Prin urmare în data de 05.03.2024  , ( când este stabilit termenul de judecata)  instanța nu trebuie să facă decât o simplă formalitate să constate faptul că avizul emis de Directia Judeteana de Cultura  este desființat definitiv și că în zona protejată nu poate exista o autorizație de construcție fără un aviz legal ,  motiv pentru care cu siguranță hotărârea de la fond de la tribunal va rămâne definitivă.

V.   Bani pentru partid 

Aratam de  asemenea faptul că domnul Coliban nu a uitat nici camarila  de partid atribuindu  Domnului Dobrev , ( candidat USR  la Sectorul 4 Bucuresti)   prin atribuire  directa suma de 180. 000 €uro ,  chipurile pentru a reprezenta primăria în dosare.

De menționat faptul că știind că incalca legea acesta "a rupt "acest contact în două contracte mai mici probabil pentru a nu trezi suspiciuni , aspect ce a fost dealtfel reclamat la DNA ST Brasov .

JoomlaMan