inundatiile din Schei - Asociatia Salvati Circulatia in Scheii Brasovului

Cui i se datoreaza de fapt inundatiile din Schei

            Una din vaile principale  ce deverseaza ape pluviale  in Scheii este si valea marginita de Coltul Putinarilor pe deoparte si Dealul Spirii pe de alta parte , apele pluviale  de pe aceasta vale trebuiau sa fie captate de o conducta cu diametrul de 50 cm si o lungime de 4 kilometri  executata  inca din anul 2008 de catre dezvoltatorul proiectului Seasons  de la adresa Str . Dupa Iniste nr. 79 , conducta ce poate prelua o foarte mare contitate de apa proveninta din precipitatii .

            Din pacate cu toate ca acesta conducta a fost executata  pe domeniul public ( Str Dupa Iniste ) si ar apartine de drept  Consiliului Local si Primariei Brasov acestia  refuza sa o receptioneze  si sa o preia in administratie  datorita “meciurilor”  pe care le are  cu dezvoltatorul proiectului American Dream ce avea solutie initiala de deversare a apelor pluviale  chiar in aceasta conducta , fapt pentru care au fost emise avize favorabile in anul 2017  pentru ca ulterior in 2019  Compania Apa Brasov sa  comunice ca de fapt conducta nu le apartine cu toate ca acesta este pe domeniul public.

            Daca aceasta conducta ar fi fost preluata si administrata de Compania Apa  Brasov,  cel putin jumatate din cantitatea de apa pluviala pe care am vazut-o in ultimate zile in Scheii si ulterior in centrul oarasului  ar fi fost preluata si distribuita catre canalele colectoare  insa “ meciurile”  Primarului sunt mai importante decat confortul oamenilor din Schei respectiv centrul Brasovului .

 

Anexez :

JoomlaMan