Autorizatie ilegala emisa de Primarul Allen Coliban pentru persoana fizica Allen Coliban

  


 Catre : Primaria Brasov

Adresa: Bulevardul Eroilor Nr.8, Brașov

 

Subscrisa Asociatia Salvati Circulatia in Scheii Brasovului, avand CUI 45497547, cu sediul în Brasov, Str. Cetinii nr.29, Judetul Brasov si adresa de e-mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.    

Formulam prezenta:

NOTIFICARE ADUNARE PUBLICA PASNICA

Subscrisa Asociatia Salvati Circulatia in Scheii Brasovului , cu datele de identificare amintite anterior,vă comunicam  că în data de 05.07 2023  in intervalul orar 11:00 -16:00 vom organiza o manifestație de protest în fața sediului Primaria Brașov ca urmare a faptului că prin autorizațiile de construire  emise în zona istorică Scheii Brașovului asistăm cu bună știință la distrugerea unui patrimoniu construit al României.

În fapt, chiar cel ce trebuia să aibă grijă ca legile să fie respectate,  primarul Allen  Coliban este de fapt  cel care dă tonul distrugerii zonei protejate respectiv a nerespectării PUG-ului Brașovului în ceea ce privește spațiul verde si patrimoniul construit.

Astfel, cu bună știință având în vedere „ enormitatea” pe care  dorește să o construiască în Schei acesta și-a emis un Certificat de Urbanism fără PUZ (cu toate că dorea să construiască o clădire în zona protejată cu înălțime mai mare decât clădirile învecinate cu 3 m cel puțin, și care nu respecta nici pe departe procentul minim de spațiu verde de 25% prevăzut în PUG-ul Brașovului) , tocmai pentru ca proiectul său să nu fie dezbătut în Comisia Tehnică de urbanism a Brașovului unde cu siguranță specialiștii s-ar fi opus unui proiect ce depășește cu 3-4 metri clădirile învecinate , ce nu are spațiu verde aproape deloc ,ce are un CUT mult mai mare decât cladirile  învecinate și care cel mai grav modifică iremediabil aspectul arhitectural al Scheiului.

De altfel, faptul ca pentru zona L1b este obligatoriu PUZ-ul este specificat si in PUG Brasov.

 

 

  • Legat de mansardă ,  subliniem faptul că aceasta nu respectă PUG-ul Brașovului deoarece în PUG se specifică foarte clar că se permite mansardarea doar prin transformarea podului în mansardă, nicidecum prin construirea unui unei etaj in plus , respectiv a unei  mansarde cu supanta.

De asemenea, mansarda  este ilegală deoarece nu respecta procentul maxim de 60% din etajul curent prevazut in PUG Brasov ci il acoperă în totalitate.

De asemenea supanta este ilegală ocupând mult mai mult decât cei 40% prevăzuți în lege.

 

  • Legat de încălcarea PUG Brașov , menționăm faptul că:

a)  Este încălcat procentul de spațiu verde de minim 25% prevăzut în PUG Brașov

Practic prin cifrele trecute de către arhitectia ce a  elaborat proiectul , ( nimeni alta decât cumnata domnului primar)  suntem sfidați cu toții.

Astfel pe un teren de 181 m2 se specifică faptul că se va construi o clădire de 97,4 m2 înconjurată de spații  betonate de 100 m2 și că are mai are în plus și un teren verde de 48 m2  lucru ce evident este imposibil.

 La doar câteva pagini mai departe , in documentatia tehnica  se specifică că spațiul verde nu mai are 48 de m2 doar 35 de m (vezi pagina 186 ).

 b) Aceste falsuri grosolane ale arhitectiei , ( cumnata a  domnului Coliban)  sunt contrazise  la pagina 57 de auditorul energetic,  ce specifica ca în totalitate  sint 304 m2 , cladirea  având deci un CUT mult mai mare decât cel declarat de domnul Coliban.

Cu privire la CUT ,  arătam  faptul că pentru a emite această autorizație ilegală unei clădiri de Demisol + Parter + Mansardă în loc să-i fie acordat CUT-ul unei clădiri de P+1 ce  este prevazut a fi 1,  conform PUG Brașov este alocat CUT-ul  unei clădiri de   P+2E adica  un CUT de 1,5 motiv ce face ca această clădire să arate în măsura în care instanța nu o va opri ca un măgar între oi printre clădirile din Scheii Brasovului.

  c) De asemenea, clădirea încalcă și Art.10  din PUG Brașov deoarece nu există o raportare la clădirile învecinate ce vor fi depășite de clădirea propusă a se construi cu circa 3 m atât la coamă cât și la cornișă in conditiile in care prin PUG se accepta  abateri de maxim 0,5 la cornisa si 1 la coama si aceasta doar in sopul alinierii la cladirile invecinate.

Acest lucru este vizibil chiar dacă au încercat să-l ascundă pe cât se poate deoarece din pozele initiale  reiese că atât la coamă cât și la cognișă clădirile aveau cam aceeași înălțime ori acum clădirea nouă propusa  să fie construită în loc de 6, 83 m cât avea inițial are 9,05 m.

 

 

  • Legat de avizul Directiei Judetene de Cultura , menționăm faptul că aceasta este ilegal deoarece nu există nicio raportare la clădirile învecinate respectiv nu există nicio trimitere la cele două monumente istorice naționale ce se regăsesc în PUG Brașov existente la Piatra Mare nr. 59 și Piatra Mare  nr.61.


Tragem un semnal de alarmă astfel încât toți factorii decizionali să oprească acest proiect ilegal.

Apelăm la noul ministru al culturii să oprească acest proiect și nu în ultimul rând la DNA Brașov ce a fost sesizat de noi inca de anul trecut , respectiv Tribunalul Brașov ce în mod cel puțin ciudat amână pronunțarea în dosarul numărul 4096/62/2022 în care asociația noastră a atacat această autorizație ilegală emisă de primarul Allen Coliban pentru persoana fizica Allen Coliban.

Mentionam ca este vorba despre o adunare publica pasnica , compusa din aproximativ 50 membri ai asociatiei ce vor purta asupra lor ca si semn distinctiv o banderola de culoare alba pe bratul stang .

Manifestatia asociatiei noastre va avea loc pe trotuarul vis-a-vis de primarie pe latura cu parcul public fiind dealtfel respectate dispozitiile Legi 60/1991 art. 1; 3; 4 si 9.

In drept :

LEGE nr. 60 din 23 septembrie 1991

CAP. I

Dispozitii generale

ART. 1

Libertatea cetatenilor de a-si exprima opiniile politice, sociale sau de alta natura, de a

organiza mitinguri, demonstratii, manifestatii, procesiuni si orice alte intruniri si de a participa la acestea este garantata prin lege. Asemenea activitati se pot realiza numai pasnic si fara nici un fel de arme.

ART. 3

Nu trebuie declarate in prealabil adunarile publice al caror scop il constituie manifestarile culturalartistice, sportive, religioase, comemorative, cele ocazionate de vizite oficiale, precum si cele care se desfasoara in exteriorul sau in incinta sediilor ori a imobilelor persoanelor juridice de interes public sau privat. In cazul in care organizatorii adunarilor publice nesupuse declarariiprealabile detin indicii sau date ca desfasurarea lor s-ar putea solda cu acte de dezordine ori ca ar putea sa duca la manifestari violente, au obligatia sa solicite din timp primarilor, unitatilor de jandarmi competente teritorial si politiei locale sprijin de specialitate.

ART. 4

Primarul municipiului, orasului sau comunei, unitatile de jandarmi competente teritorial si politia locala sunt obligate sa asigure conditiile necesare in vederea desfasurarii normale a adunarilor publice, iar organizatorii au obligatia sa intreprinda actiunile ce se impun pentru ca acestea sa se desfasoare in conformitate cu prevederile art. 2.

CAP. II

Declararea prealabila a adunarilor publice

ART. 9

Sunt interzise adunarile publice prin care se urmareste:

a) propagarea ideilor totalitare de natura fascista, comunista, rasista, sovina sau ale oricaror organizatii terorist-diversioniste, defaimarea tarii si a natiunii, indemnul la ura nationala sau religioasa, incitarea la discriminare, la violenta publica si la manifestari obscene, contrare bunelor moravuri;

b) organizarea unei lovituri de stat sau altei actiuni contrare sigurantei nationale;

c) incalcarea ordinii, sigurantei sau moralitatii publice, a drepturilor si libertatilor cetatenilor ori punerea in pericol a sanatatii acestora.

 

Asociatia Salvati Circulatia in Scheii Brasovului


 

JoomlaMan