Așa zisul apărător al Scheiului...Allen Coliban și-a emis autorizație de construire ilegală

Autorizatie de construire ilegala emisa de primarul Allen Coliban pentru persoana fizica Allen Coliban

 

Așa zisul apărător al Scheiului ...... Allen Coliban și-a emis autorizație de construire ilegală , cu doua etaje in plus fata de cat permite PUG-ul Brasovului pentru sine insusi  chiar în zona protejată Scheii Brașovului.

Și nu o spunem noi ci o instanta de judecata ce a retinut în dosarul 4096/62/2022 aflat pe rolul Tribunalului Brasov prin care a desființat nu numai autorizația de construire cat și certificatul de urbanism respectiv  avizul Direcției Județene de Cultură emise pentru această enormitate pe care primarul Brașovului dorea să și-o construiască în mijlocul Scheiului, cu 6 metri mai inalta decat cladirile invecinate .

 

 

Încet încet devine foarte clar faptul că USR-isti  vor să se aplice legile doar în ceea ce îi privește pe alții nicidecum și pe ei, ei fiind mai „ egali ”  decât alții.

Cu încălcarea prevederilor PUG Brasov  ce interzic construirea mansardelor în Scheii Brașovului (cu excepția situațiilor în care acestea se înscriu în podul existent)  si cu încălcarea articolului 47 legea 350/2001 în care se specifică că elaborarea si aprobarea  unui PUZ ( Plan Urbanistic Zonal )  in prealabil  este obligatoriu în zona protejată , primarul Allen Coliban și-a emis un certificat de urbanism ilegal fără conditionarea de elaborare a unui PUZ tocmai pentru ca proiectul său să nu fie dezbătut în Comisia de Urbanism din cadrul primariei Brasov (unde știa clar că nu va fi aprobat )  și respectiv  nu aibă nevoie de acordul Consiliului Local ( unde știa clar că o asemenea enormitate nu va fi aprobata ).

 

Art 47 legea 350/2001:

Planul urbanistic zonal are caracter de reglementare specifică detaliată și asigură corelarea dezvoltării urbanistice complexe cu prevederile Planului urbanistic general a unei zone delimitate din teritoriul localității

Elaborarea Planului urbanistic zonal este obligatorie în cazul:

a) zonelor centrale ale localităților;

b) zonelor protejate și de protecție a monumentelor, a complexelor de odihnă și agrement, a parcurilor industriale, a parcelărilor;

 

Extras PUG Brasov:

 

Astfel in aceasta situatie „ ajutat ”  si  de USR-istul  ce conduce Direcția Județeană Cultură Brașov   și-a emis o autorizație de construire  pentru o clădire cu  6 m mai înaltă decât clădirile învecinate ,  autorizație ce în mod evident a fost declarată ilegală de către instanța de judecată.
De pe surse  se pare ca „  pe fir „  a intrat și DNA Brașov  pentru a cerceta dacă nu cumva Primarul Orașului Brașov a încălcat legea 50/1991 în scopul obținerii de foloase necuvenite de  către sine însuși  egale ca și valoare cu valoarea mansardei și  a supantei autorizate ilegal.  

Astfel , după ce a fost redeschisă urmarierea  penală în celebrele dosare ce vizeaza  închirierea frauduloasa a  Catacombelor Brașovului  și dosarul in care se cerceteaza   plata către Asociația Scotch Club a unei sume enorme de bani din bugetul primăriei (ascunzându-le consilierilor locali că este membru fondator al acestei asociații ,prejudicii dealtfel constatate si de Curtea de Conturi ) ,   se pare că primarul Coliban s-a mai „ inzestrat „  cu un dosar penal.

Dacă în situația fostului  primar s-a dovedit că era nevinovat scapand din toate dosarele deschise de catre DNA Brasov ,  în  dosarele primarului Coliban se pare că prin hotărâri judecătoresti  se confirmă faptul că este vinovat. 

Așa cum știți prejudiciile stabilite de Curtea de Conturi în ceea ce privește atât Catacombele cât și Asociația Scotch Club sint  reținute și de instanța de judecată în dosarul numărul 115/62/202   ce a respins contestatia Primariei Brasov.

       Practic cat de curand cel mai frumos oras din Romania este posibil sa devina cel mai „ penal” oras din Romania urmad a avea :

-        Un primar condamnat penal.

-        Un viceprimar condamnat penal.

-        Un administrator public condamnat penal.

Extras sentinta civila :

 

05.07.2023

Asociatia Salvati Circulatia in Scheii Brasovului

                                                               

JoomlaMan